Bäst på Ispo: Rottefella Move

Bäst på Ispo: Rottefella Move

Vi ska vara helt ärliga och berätta att Rottefellas nya bindning Move har funnits ute i handeln redan i år. Men bara i begränsad upplaga ihop med en Madshusskida. Nästa vinter säljs den löst, och vintern efter det kommer den verkliga revolutionen…

Publicerad

Precis som andra längdbindningar kan Move flyttas framåt och bakåt för att maximera fäste respektive glid. Grejen med Rottefellas bindning är att den går att flytta när åkaren har skidorna på, det gör den unik. 

Tänk dig att du ska åka Vasaloppet. Då flyttar du fram bindningen från start för att få maximalt fäste i de första stigningarna. Sedan vrider du ett snäpp på ratten när stigningen blir lättare, och när det ännu senare bär av utför vrider du ännu mer så att bindningen hamnar längst bak och du får maximalt glid. 

Tycker du att det där låter smart? Då ska du se deras elektriska version som släpps 2019. Då trycker du bara på en knapp på ena staven och en motor flyttar fram bindningarna synkroniserat för ökat fäste. Ett tryck på den andra staven flyttar bak bindningen. Då kan du skräddarsy fäste och glid i varje stund. 

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Sportwin AB
  • Telefon: 054-18 12 50
  • Verksamhetsinfo: Ansvarar för försäljning, marknadsföring och kundservice för följande varumärkens produktsortiment: MADSHUS skidor/pjäxor/stavar, Rottefella längdskidbindningar
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206