Bäst på Ispo: Bergans Stranda

Bäst på Ispo: Bergans Stranda

Bergans hävdar att deras nya kollektion Stranda är de mest hållbara skidplaggen i världen. Det är mycket möjligt att de har rätt.

Publicerad

Allt tyg och alla sömmar kommer från ett och samma garn. Det är tillverkat av återvunnen polyester som sedan har färgats på fibernivå med Spindye-tekniken för att minimera användningen av vatten, energi och kemikalier. En teknik som dessutom gör att färgerna i tyget inte bleks av solljus, användning och tvättar.

Det slutar inte där. Isoleringen består av återvunnen dun. Det är Re:Down som har tagit fram en metod för att samla in, tvätta och behandla gammalt dun från täcken och kuddar, så att det kan användas igen. Dunet har en fill power på 600 och har behandlats för att stöta bort vatten. Allt i plaggen är alltså återvunnet. Och kan enkelt återvinnas igen.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Bergans Nordic AB
  • Telefon: 0709151420
  • Verksamhetsinfo: Försäljning och lagerhållning av Bergans of Norway. Sortimentet: friluftsliv, fjällsport, skidåkning, lifestyle, barn och ungdom, sovsäckar, tält ryggsäckar och bärstolar. Ally hopfällbara kanoter.
On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206