Bäst på Ispo: Bergans Stranda

Bäst på Ispo: Bergans Stranda

Bergans hävdar att deras nya kollektion Stranda är de mest hållbara skidplaggen i världen. Det är mycket möjligt att de har rätt.

Publicerad

Allt tyg och alla sömmar kommer från ett och samma garn. Det är tillverkat av återvunnen polyester som sedan har färgats på fibernivå med Spindye-tekniken för att minimera användningen av vatten, energi och kemikalier. En teknik som dessutom gör att färgerna i tyget inte bleks av solljus, användning och tvättar.

Det slutar inte där. Isoleringen består av återvunnen dun. Det är Re:Down som har tagit fram en metod för att samla in, tvätta och behandla gammalt dun från täcken och kuddar, så att det kan användas igen. Dunet har en fill power på 600 och har behandlats för att stöta bort vatten. Allt i plaggen är alltså återvunnet. Och kan enkelt återvinnas igen.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Bergans Nordic AB
  • Telefon: 073-312 50 13
  • Verksamhetsinfo: Försäljning och lagerhållning av Bergans of Norway. Sortimentet: friluftsliv, fjällsport, skidåkning, lifestyle, barn och ungdom, sovsäckar, tält ryggsäckar och bärstolar. Ally hopfällbara kanoter.
On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

3 kommentarer

Fredrik: Har xxl "glömt" produkt och varumärke eller får dom inte tillgång till vad som helst från leverantörerna som har tröttnat på att få sina varor rödmärkta från start i säsong. Sen tror ja...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842