Salming vinner Ispo Award Gold

Salming har vunnit ett av de finaste priser som en sportprodukt kan få. Deras vinterlöparsko iSpike vinner nämligen Ispo Award Gold.

Det är snart dags för Ispo – världens största sportmässa – och nu har vinnarna av Ispo Awards presenterats. Ispo Awards delas ut i sex kategorier och i varje kategori utses en produkt som bäst i segmentet och får utmärkelsen Ispo Award Gold.

I år är det svensk seger i kategorin Hälsa & Fitness, då Salmings nya sko för vinterlöpning, Salming iSpike, tar hem priset. Ispike bygger på Salmings trailsko Trail 5, men har försetts med dobbar av en blandninga av volfram och kolfiberatomer för att skon ska greppa på packad snö och is. Sulan har de tagit fram ihop med Vibram, och skon väger in på 268 gram.

– Vi är jätteglada och ödmjuka över att få en så fin branschutmärkelse, och den befäster vår inställning att utveckla ”no nonsene products for no nonsense people”, säger Salmings designchef Thomas Nord. All produktutveckling som tänjer på gränserna handlar om detaljer, den senaste tekniken och ett bra lagarbete. I det här fallet omfattar lagarbetet även samarbetet med Vibram och deras Litebase-sula.

Salming vinner Ispo Award Gold
Närbild på den nya Vibramsulan och dobbarna.