Ny sula till Nikes löparskor

Ny sula till Nikes löparskor

I februari släpper Nike en löparsko som har en helt nyutvecklad sula. Här är allt du behöver veta om det nya materialet Nike React.

Publicerad

Namnet på den nya löparskon är Nike Epic React, och React är också namnet på den helt nya sulan.

När Nikes tekniker och ingenjörer startade arbetet med att utveckla en ny sula så var målet att ta fram en sula och ett material som både skulle ge mer stöd, mer dämpning och mer energi. Det skulle dessutom vara ett lätt material för att spara på löparens kraft.

Resultatet är en sula som inte ser ut som andra sulor. Den är överdimensionerad i alla riktningar, och det beror på att Reactskummet är mjukare än vanligt EVA-skum. Och för att förhindra genomslag vid fotisättningen måste sulan göras tjockare, och för att skon då inte ska bli instabil måste sulan göras bredare. Precis som Lunarlonsulorna är React en helgjuten sula, där håligheter i olika storlekar bestämmer var dämpningen ska vara mjuk respektive mer fast. Under hälen och under tårna har sulan försetts med mer slitstarkt gummi för att tåla nötning mot asfalt och ge extra fäste.

Den första av två Epic React släpps 22 februari hos utvalda butiker och i Nikes egna kanaler.

Sulan är överdimensionerad i alla riktningar för att materialet är så mjukt.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

"Förälskad på avstånd" Sportfack har pratat med XXL:s nye vd

8 kommentarer

Till Mattias: Nej, E - handeln var här innan extra priser från XXL. E-handeln är den stora anledningen till prisreduktion. Den digitala handeln och konsumenternas handelsfrihet är den stora anledningen till att...

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842