Ny sula till Nikes löparskor

Ny sula till Nikes löparskor

I februari släpper Nike en löparsko som har en helt nyutvecklad sula. Här är allt du behöver veta om det nya materialet Nike React.

Publicerad

Namnet på den nya löparskon är Nike Epic React, och React är också namnet på den helt nya sulan.

När Nikes tekniker och ingenjörer startade arbetet med att utveckla en ny sula så var målet att ta fram en sula och ett material som både skulle ge mer stöd, mer dämpning och mer energi. Det skulle dessutom vara ett lätt material för att spara på löparens kraft.

Resultatet är en sula som inte ser ut som andra sulor. Den är överdimensionerad i alla riktningar, och det beror på att Reactskummet är mjukare än vanligt EVA-skum. Och för att förhindra genomslag vid fotisättningen måste sulan göras tjockare, och för att skon då inte ska bli instabil måste sulan göras bredare. Precis som Lunarlonsulorna är React en helgjuten sula, där håligheter i olika storlekar bestämmer var dämpningen ska vara mjuk respektive mer fast. Under hälen och under tårna har sulan försetts med mer slitstarkt gummi för att tåla nötning mot asfalt och ge extra fäste.

Den första av två Epic React släpps 22 februari hos utvalda butiker och i Nikes egna kanaler.

Sulan är överdimensionerad i alla riktningar för att materialet är så mjukt.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Digital teknik tar Stadium in i framtiden

13 kommentarer

Lars-åke: Jag jobbar med IT och programmering. Kanske därför som jag är på min vakt mot att lämna ifrån mig allt för mycket personlig data. Använder inte Facebook heller! Men min telefon är förstås spårbar som...

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Tema Löpning

  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842