We Are Spin Dye till flera tunga varumärken

We Are Spin Dye till flera tunga varumärken

Det hållbara sättet att färga tyger – We Are Spin Dye – kan visa upp en lista med flera tunga varumärken som valt att jobba med dem. Och så har de nya tyger att erbjuda också.

Publicerad

Quiksilver är ett av de nya varumärken som tar fram plagg i We Are Spin Dyes material.

Ett år efter lanseringen kan We Are Spin Dye visa upp en lista med åtta varumärken som valt att jobba med WRSD:s tyger. Och det är inte vilka varumärken som helst, utan tunga aktörer inom outdoor, skidor och mer mode.

De åtta varumärkena är Bergans, Quiksilver, Roxy, Peak Performance, Fjällräven, Pyua, Makia och Odd Molly.

Fjällräven var ju först ut redan förra året med en speciell Kånken i Spin Dye och nu utökar de med fler produkter. Bergans kommer med en hel kollektion, Stranda, som är tillverkad i samma tråd rakt igenom i fyra färger. De hävdar att den är världens mest hållbara skidkollektion, och det kan mycket väl stämma.

Makia kommer med streetskor och de övriga med flera plagg som är färgade på fibernivå istället för på tygnivå. Tekniken sparar stora mängder vatten, kemikalier och energi jämfört med att färga tyger i stora vattenbad.

We Are Spin Dye kan dessutom presentera flera nya material lagom till Ispo. Den stora nyheten är ett stretchtyg där även elastomeren är en form av polyester och därmed återvinningsbar. Det är annars ett problem med polyestertyger som har elastan inblandat för att få stretch – de kan inte återvinnas eftersom elastan inte på ett enkelt sätt kan särskiljas från polyester i återvinningsprocessen.

Nästa nyhet är ett nedbrytningsbart tyg av polylaktid. Det är en fiber som framställs från majsstärkelse eller rörsocker och som alltså är nedbrytningsbar utan farliga kemikalier. Den tredje nyheten är en helt ny metod för att applicera mönster på ett tyg utan att använda tryck. Istället för att trycka med färg, borstas tyget genom en mall och de borstade ytorna får en annan ton och lyster. På så sätt begränsas inte erbjudandet till enbart enfärgade tyger och plagg, och We Are Spin Dye kan fortsätta med sin hashtag som lyder #puttingwateroutofbusiness.

Bergans nya kollektion Stranda är helt och hållet tillverkad i We Are Spin Dyes material. Den kan mycket väl vara världens mest hållbara skidkollektion.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Bergans Nordic AB
  • Telefon: 073-312 50 13
  • Verksamhetsinfo: Försäljning och lagerhållning av Bergans of Norway. Sortimentet: friluftsliv, fjällsport, skidåkning, lifestyle, barn och ungdom, sovsäckar, tält ryggsäckar och bärstolar. Ally hopfällbara kanoter.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

3 kommentarer

Fredrik: Har xxl "glömt" produkt och varumärke eller får dom inte tillgång till vad som helst från leverantörerna som har tröttnat på att få sina varor rödmärkta från start i säsong. Sen tror ja...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842