Scandinavian Village till USA

Scandinavian Village till USA

På Ispo ch Outdoor Messe har nordiska företag ställt ut tillsammans under namnet Scandinavian Village. Nu tar de det lyckade konceptet vidare till USA.

Publicerad

Under många år har medlemmar i Scandinavian Outdoor Group ställt ut tillsammans på Ispo och Outdoor Messe. Tanken har varit att tillsammans blir alla starkare, och eftersom nordiska varumärken har ett väldigt bra rykte i outdoorvärlden kan de hjälpa varandra att dra besökare till montrarna.

Konceptet har varit väldigt lyckat, och även fått mycket uppmärksamhet då det inte ens finns i tankevärlden på kontinenten att konkurrenter skulle göra saker tillsammans.

Nu tar  Scandinavian Outdoor Group konceptet med Scandinavian Village till USA. När mässorna Outdoor Retailer och SIA Snow Show för första gången anordnas tillsammans  i Denver kommer det att finnas en en Scandinavian Vilage med åtta medverkande företag.

De åtta företagen är Hestra, Norrøna, Ecco, Light My Fire, Craft, Bergans, Skhoop och Reima, och tillsammans representerar de fyra av fem nordiska länder. Alla åtta företagen har ambitioner att växa i USA och tror att alla tjänar på att ställa ut tillsammans.

– Sammanslagningen av de två mässorna är helt rätt och gör att intresset för att ställa ut från våra 66 medlemmar ökar, säger SOG:s generalsekreterare Sara Wänseth. De här åtta företagen banar nu väg för fler att följa efter, intresset är väldigt stort från våra medlemsföretag.

Veckan efter OR + Snow Show kör SOG sin Scandinavian VIllage på Ispo. Då är det hela 39 företag som ställer ut tillsammans.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842