Fler företag väljer Sympatex

Fler företag väljer Sympatex

Sympatex miljövänliga och återvinningsbara membran får allt fler anhängare. På Ispo kan de visa upp en hel radda med nya partners.

Publicerad

Sympatex har länge levt lite i skuggan av Gore-Tex, men i och med att Sympatex är återvinningsbart är det allt fler varumärken som går över till att använda Sympatex.

På Ispo kan Sympatex visa upp flera nya varumärken som kommer att visa upp plagg och skor med Sympatex membran för att göra produkterna vattentäta. Några av de nya varumärken är Billabong, DC Shoes, Chiemsee, Rossignol, Pyrenex, Woods och svenska Tierra.

– I slutet av 2016 drog vi igång ett projekt där vi bjöd in gamla och nya kunder till vårt Sympathy Lab för att diskutera hur vi tillsammans kan göra slutprodukterna mer miljövänliga, säger Rüdiger Fox, vd för Sympatex. Vi ser redan resultat av detta samarbete, och vi jobbar med flera nya partners om hur vi kan utveckla deras produkter. Det har verkligen fungerat bra att bjuda in våra partners till diskussioner och utvecklas tillsammans.

– Vi har hittat den perfekta partnern i Sympatex, säger Lutz Mai på Chiemsee. Vi vill bli ett mer hållbart företag, och med membran från Sympatex kan vi bli det utan att dra ner på funktionen. Hela vår Defrostkollektion för 2018/2019 kommer att ha Sympatex i sig och på sikt kommer antalet plagg med Sympatex som vattentätt membran att öka rejält.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842