Succé för Flow Motion på Kickstarter

Succé för Flow Motion på Kickstarter

Det svenska företaget Flow Motion vill revolutionera skridskoåkningen, och de är på god väg att lyckas. Lanseringen på Kickstarter är en jättesuccé.

Publicerad

Vi har tidigare berättat om den nya skridskoskenan Marsblade från Flow Motion, men för er som har missat det eller glömt bort kommer här en kort sammanfattning av den svenska innovationen.

Allt började med att Per Mårs ville ta fram en inlines som betedde sig mer likt en skridsko, så att hockeyspelare skulle kunna träna på sommaren utan att förändra sin skridskoteknik. Själva principen går ut på att skenan kan rulla i chassit ungefär som en gungstol, och fördelarna är både längre skär och kortare svängradie.

Idén funkade väldigt bra, och framgångarna syns i att spelare som Max Pacioretty (kapten i Montreal Canadiens), Henrik Zetterberg, Nicklas Bäckström och bröderna Sedin använder inlines med Marsbladeskenor. Ett annat mått på framgång var att det finns hockeyklubbar som har förbjudit sina spelare att sommarträna på annat än inlines med Marsbladeskenor.

Per Mårs var inte nöjd med det, han började fundera på om samma teknologi skulle fungera på skridskor för is. Det gjorde den, och när han finslipat på kontruktionen och lät spelare och skridskocoacher testa de rullande skenor var de lyriska.

– Skenan är bättre på allt, säger Per Mårs som är uppfinnare av teknologin. Den svänger snabbare, ger ett längre skär och är mer energieffektiv. Henrik Zetterberg och Nicklas Bäckström är två av de som lovordar produkten. Båda lyfter fram att skenan både ger bättre balans och mer kraft. Den lilla rörelsen som finns i chassit gör också att åkningen känns mer naturlig.

Efter att spelare och skridskocoacher hyllat Flow Motion-tekniken och sagt att den kan revolutionera skridskoåkningen, var nästa steg att få ut produkten i större skala. Huvudmålet för Flow Motion är att licensiera tekniken till de stora hockeyföretagen, men under tiden som de testar och utvärderar beslutade de sig för att släppa produkten som ett Kickstarterprojekt för att kolla av hockeyvärldens intresse. Det gick bra. Riktigt bra.

Målet var att få in 670 000 kronor via Kickstarter, det målet uppfylldes redan efter två dagar. Just nu har de nått 899 975 kronor av över 400 personer som kommer att bli de första som får var sitt ex av skenan någon gång i början av 2018. Helt klart är suget efter något nytt stort i hockeyvärlden, och gänget på Flow Motion Technology hoppas att deras innovation ska bli lika revolutionerande som carvingskidan blev för skidåkningen.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lokatt är nästa svenska hårdvarusuccé

1 kommentar

Peter Gran: Kul reportage, men hallå i vilket segment är Poc världsledande

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

  • Sportfack 07/08-2017