Succé för Flow Motion på Kickstarter

Succé för Flow Motion på Kickstarter

Det svenska företaget Flow Motion vill revolutionera skridskoåkningen, och de är på god väg att lyckas. Lanseringen på Kickstarter är en jättesuccé.

Publicerad

Vi har tidigare berättat om den nya skridskoskenan Marsblade från Flow Motion, men för er som har missat det eller glömt bort kommer här en kort sammanfattning av den svenska innovationen.

Allt började med att Per Mårs ville ta fram en inlines som betedde sig mer likt en skridsko, så att hockeyspelare skulle kunna träna på sommaren utan att förändra sin skridskoteknik. Själva principen går ut på att skenan kan rulla i chassit ungefär som en gungstol, och fördelarna är både längre skär och kortare svängradie.

Idén funkade väldigt bra, och framgångarna syns i att spelare som Max Pacioretty (kapten i Montreal Canadiens), Henrik Zetterberg, Nicklas Bäckström och bröderna Sedin använder inlines med Marsbladeskenor. Ett annat mått på framgång var att det finns hockeyklubbar som har förbjudit sina spelare att sommarträna på annat än inlines med Marsbladeskenor.

Per Mårs var inte nöjd med det, han började fundera på om samma teknologi skulle fungera på skridskor för is. Det gjorde den, och när han finslipat på kontruktionen och lät spelare och skridskocoacher testa de rullande skenor var de lyriska.

– Skenan är bättre på allt, säger Per Mårs som är uppfinnare av teknologin. Den svänger snabbare, ger ett längre skär och är mer energieffektiv. Henrik Zetterberg och Nicklas Bäckström är två av de som lovordar produkten. Båda lyfter fram att skenan både ger bättre balans och mer kraft. Den lilla rörelsen som finns i chassit gör också att åkningen känns mer naturlig.

Efter att spelare och skridskocoacher hyllat Flow Motion-tekniken och sagt att den kan revolutionera skridskoåkningen, var nästa steg att få ut produkten i större skala. Huvudmålet för Flow Motion är att licensiera tekniken till de stora hockeyföretagen, men under tiden som de testar och utvärderar beslutade de sig för att släppa produkten som ett Kickstarterprojekt för att kolla av hockeyvärldens intresse. Det gick bra. Riktigt bra.

Målet var att få in 670 000 kronor via Kickstarter, det målet uppfylldes redan efter två dagar. Just nu har de nått 899 975 kronor av över 400 personer som kommer att bli de första som får var sitt ex av skenan någon gång i början av 2018. Helt klart är suget efter något nytt stort i hockeyvärlden, och gänget på Flow Motion Technology hoppas att deras innovation ska bli lika revolutionerande som carvingskidan blev för skidåkningen.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206