YMR fick publicitet

Det nystartade svenska sportkonfektionsmärket YMR har fått oväntad publicitet. Ett av världens ledande modemagasin Vogue, har publicerat en stor artikel om företaget och produkterna.

Svenska YMR grundades så sent som förra våren av den förre friidrottsstjärnan Peter Häggström Lindecrantz. Den första kollektionen hade tydliga influenser från 1980-talets sportmode och har byggts upp kring den klassiska träningsoverallen. Förutom retrolooken har också närproduktion och hållbarhet varit några av YMR:s ledord. Därför tillverkas alla tyger i Västergötland och plaggen sys upp i Baltikum.

I artikeln som publicerades i den ansedda tidskriften Voque, lades stor fokus på retrolooken som skribenten i tidningen gillade. I artikeln presenterades också Peter Häggström Lindecrantz` kamp för de homosexuella idrottarnas rättigheter genom Rainbow Heroes-kampanjen. Voque som grundades redan år 1892 i USA är världens äldsta modemagasin som fortfarande ges ut. Idag finns tidningen i ett 20-tal länder runt om i världen.