Pirelli är tillbaka

Pirelli är tillbaka

Den italienska däcksjätten Pirelli är tillbaka i cykelbranschen. I år har företaget lanserat såväl nya cykeldäck som egna cykelplagg.

Publicerad

Idag förknippas nog italienska Pirelli främst med motorsport. Företaget är bland annat den enda leverantören av däck till Formel 1-cirkusen. Pirelli som grundades i Milano redan år 1872 började sin verksamhet som en tillverkare av cykeldäck och elkablar. Under de första Giro di Italia-tävlingarna i början av 1900-talet stod företaget för merparten av deltagarnas däck.

Men Pirelli drog sig ur cykelbranschen för många år sedan för att koncentrera sig enbart på bildäcksproduktion. Ända till i sommar då Pirelli plötsligt ställde upp på Eurobike och meddelade att de åter börjar producera cykeldäck. Såväl racer, mtb som hybriddäck. Och som sig bör går italienarna direkt in i highend segmentet med sina racerdäck.

 Pirelli har också inlett ett samarbete med konfektionsföretaget Castelli och lanserade tidigare i år en egen cykelkolletion. Inför lanseringen av sin kommande cykelkalender arrangerade Pirelli i helgen ett stort event i Central Park i New York där cyklisterna var utklädda i Alice i Underlandet-munderingar. Pirelli har nämligen som avsikt att försöka komma in även på USA-marknaden med sina nya cykeldäck.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Livet enligt Pi

4 kommentarer

PutteFox: Låt Pi berätta när han var över dressad i mötet med Patagonia i USA. Det talas om det än idag. #lifeisgood

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842