Reeboks balansgång mellan hard core träning och lifestyle

Reeboks balansgång mellan hard core träning och lifestyle

Reebok har en stark position i träningsvärlden. Samtidigt vill de vara ett modemärke med sina sneakers. Reeboks marknadschef Nicolas Nath berättar om hur de klarar den balansgången.

Publicerad

Nicolas Nath

Det är inte lätt att vara två saker samtidigt. Å andra sidan kan det ena ge det andra. Ungefär så kan man se på det när ett varumärke vill ha mer än ett ben att stå på.

Reebok är i precis den sitsen. De har en uttalad målsättning att vara det bästa träningsmärket, samtidigt som deras klassiker på sneakersidan ständigt är aktuella.

– Det är helt klart en balansgång, säger Reeboks marknadschef Nicolas Nath. Det börjar alltid med atleter, därför samarbetar vi exempelvis med Badou Jack – den svenske dubbla världsmästaren i boxning.  Sedan är det självklart viktigt att också ha artister och andra influencers för att nå en bredare och delvis annorlunda målgrupp. Där är vårt samarbete med artisten Ariana Grande ett bra exempel. Reebok Classic var pionjärer och banbrytare under början av 2000-talet med att signa en icke-atlet, Jay-Z, och startade den idag högst aktuella trenden med sportvarumärken – artistsamarbeten. Men utan riktiga atleter kan du aldrig bli trovärdig som ett sportvarumärke.

Nicolas kom till Reebok för drygt ett år sedan, och det var som att komma hem. Niclas har ett förflutet som fotbollsspelare på elitnivå. Han blev värvad av Inter som 16-åring, har och har gjort A-lags debut för Hammarby och spelat ett år som proffs i Indiens högsta liga.

– När jag märkte att jag inte var tillräckligt bra för att ta mig till de stora ligorna beslöt jag mig för att börja plugga till civilekonom, säger Nicolas. Att nu få kombinera min passion för sport med min utbildning känns helt fantastiskt.

Badou Jack är en av Reeboks stora ambassadörer.

Gång efter gång säger Nicolas att Reebok ska vara det bästa träningsmärket. Grundfokus ligger på crossfit som blivit Reeboks starkaste målgrupp. Att ha skor och kläder för de som tar ut sig fullständigt är det som bygger varumärket, men Reebok vill vara bredare än så och då är colabs med olika artister en bra väg att gå. Artister idag måste vara vältränade för att orka med en scenshow, och då blir samarbetet mer än bara ett namn.

– Att kunna kombinera mode med sport eller lifestyle med träning är jätteviktigt idag, säger Nicolas. Det börjar alltid med en bra produkt, men ett varumärke måste också stå för något. Reeboks budskap är "Be more human", och med det menar vi att träning inte bara ger en bättre hälsa. Du blir gladare av att träna, en bättre kollega, en bättre förälder… En bättre människa.

Crossfit är Reeboks nisch, men löpning är den vanligaste träningsformen och självklart satsar Reebok även där. Deras senaste teknologi heter Floatride, och skorna i den serien blev nyligen utnämnd till årets nykomling i Runner's World för sin höga komfort och mjuka dämpning.

Ariana Grande är Reeboks senaste artistsamarbete.

– Reebok har gjort löparskor sedan 1895 och vi var det första varumärket som gjorde löparskor med spikar för maximal prestation, men vi är nog inte förstavalet idag innan kunderna har fått chansen att prova våra skor, säger Nicolas. Därför jobbar vi mycket med butiker och olika tävlingar för att kunderna ska kunna testspringa våra skor. Det har gett mycket bra resultat, så bra att jag vågar påstå att majoriteten som testar att springa i ett par Floatride också köper ett par.

Försäljningen av sportprylar växer mest på nätet, och det är en utveckling som gynnar Reebok. Dels satsar Reebok på egen e-handel, dels är e-handel ett sätt för Reebok att synas mer än de kanske får göra i en fysisk butik. Eftersom det är trångt på hyllorna i en fysisk butik kan Reebok inte alltid få med hela sitt sortiment där. På nätet är det lättare att visa upp ett bredare sortiment, och Reebok ökar mer i e-handeln än i fysiska butiker. Det bevisar att kunderna finns där om de bara kommer åt produkterna.

– Vi ser en positiv utveckling av varumärket där vi hittat en bra balans mellan träning och fashion, säger Nicolas. Vi ser med spänning fram emot framtiden i Norden.

Löparskorna i Floatrideserien har blivit en framgång för Reebok.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842