Smarta hjälmar för cykel och skidåkning

Smarta hjälmar för cykel och skidåkning

Livall är ett nytt hjälmmärke som tagit hjälmen in i den digitala tekniken. Hjälmarna finns för både cykel och skidåkning, och kommer nu till Sverige.

Publicerad

Patrick Daniels är en engelsman med många många varumärken i sitt bolag Second Chance. Det senaste är hjälmmärket Livall som har försett hjälmar med digital teknik.

– Hjälm är en säkerhetsprodukt, men med modern teknik går det att göra en hjälm säker på fler sätt än att den bara skyddar vid olyckor, säger patrick.

Det Livall gjorde var att förse hjälmen med lysdioder, högtalare. rörelsesensorer och en SOS-funktion. Lysdioderna sitter baktill på hjälmen och lyser med ett rött ljus när de slås på. När cyklisten ska svänga trycker hen på en liten knapp som sitter på ett reglage på styret och då blinkar dioderna åt det håll cyklisten tänker svänga. Precis som blinkers på en bil. 

En av cykelhjälmarna, det finns flera modeller.

Högtalarna sitter precis ovanför öronen och gör att cyklisten kan lyssna på musik,  podd eller prata i telefon utan att stänga ute det omgivande ljudet. Klart säkrare än att köra med hörlurar. Hörlurarna och mikrofonen kan också användas som walkie talkie över radionätet till en grupp av cyklister som har synkat sina hjälmar. Då hör alla vad någon säger utan att använda mobilen.

Rörelsesensorerna har en central roll i säkerheten. De registrerar ett fall och om cyklisten därefter ligger orörlig i över 90 sekunder skickas ett SOS-meddelande från appen i mobilen till förbestämda mottagare, och berättar att personen råkat ut för en olycka och gps-positionen där hen ligger.

Skidhjälmen har samma funktioner förutom blinkers, som inte riktigt behövs i skidbacken…

I Sverige är det Easygreen som är distributör av Livall, och de har redan sålt in hjälmarna till både Sportamore och CDON. Självklart vill de in i fysiska butiker också.

 

Skidhjälmen

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stort antal medarbetare har tvingats lämna Lundhags

3 kommentarer

Mattias, red: Nej. Ja absolut om det går, dvs om Lundhags/Brav svarar nästa gång vi hör av oss.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842