Minsta nyheten är en av de smartaste

Minsta nyheten är en av de smartaste

Golfmässan vimlar av nya klubbor, kläder och skor. Ändå är en av de smartaste prylarna den kanske allra minsta. En markeringsknapp…

Publicerad

Det är bara att inse att precis allt går att göra bättre. Till och med en så obetydlig sak som en markeringsknapp. I åratal har den varit rund och antingen haft en logga eller en smiley. Den har funkat för att markera bollen, men inte till något mer.

I Ligma Groups monter finns ett par markeringsknappar som också hjälper till med siktet. Knappen är mer långsmal, och ena kanten är formad efter bollens rundning för att den ska ligga tajt med bollen. På ovansidan har den ett streck som ska linjeras med bollens siktmarkering. Eftersom knappen, eller plattan, är platt, så är det lättare att se om siktet är rätt inställt och sedan linjera bollen helt rätt. Smart, och lättförklarat i butiken. Vilket gör den lättsåld.

Ligma har en del andra smarta saker att visa upp. Roligast, och kanske också mest lönsamt, är deras satsning på att erbjuda lite roligare och mer designade profilprodukter. Istället för att bara brodera klubbens märke på kepsen eller handduken, hjälper Ligma till med att ta fram en alternativ logga i lite snyggare typsnitt som passar bättre på kepsar, headcovers eller tröjor. De klubbar som har testat det har lyft sin profilförsäljning rejält, och samma grepp har provats i många skidorter med samma resultat.

Ligma har även en ny profilprodukt, och det är en golfhandduk i mikrofiber. I grunden är handduken helt vit, men genom att använda modernt sublimeringstryck går det att färgsätta hela handduken på ett enkelt sätt. Trycken skrivs ut på en skrivare och därför går det att skriva ut enstaka ex med exempelvis namn Gissa hur stolta spelarna i klubblagen skulle vara med handdukar med deras namn och klubbens färger. I profilprogrammet kan Ligma också erbjuda mössor med stickade namn och massor av andra prylar.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lokatt är nästa svenska hårdvarusuccé

1 kommentar

Peter Gran: Kul reportage, men hallå i vilket segment är Poc världsledande

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

  • Sportfack 07/08-2017