Adidas planer för 2018

För några veckor sedan blev det klart att Adidas lägger över sin golfförsäljning på Sports Backup i Norden. Vi tog ett snack med dem på Golfmässan.


Adidas planer för 2018
Kalle Löw

Det är en märkbart glad – och hes – Kalle Löw som tar emot i Sports Backups monter. Det har bara gått några veckor sedan det blev helt klart med att de tar hand om försäljningen av Adidas Golf i Norden, men Adidas finns på plats med en stor monter och folk från England som hjälper till.

– Vi trodde inte att vi skulle kunna ställa ut med Adidas Golf här på mässan med så kort varsel, säger Kalle. Men Adidas har ställt upp på ett fantastiskt sätt med personal och monter så att övergången ska bli så smidig som möjligt. När vi tog över 2 oktober var införsäljningen av kläder i princip klar av den gamla organisationen, så vi får tid på oss att sätta oss in i alla produkter.

Tanken är att Sports Backup ska ta hand om Adidas Golf med den befintliga säljkåren i Sverige, i de andra länderna – Danmark, Norge och Finland – tittar de på om de behöver utöka säljstyrkan.

– Det var Adidas som kontaktade oss och frågade om vi var intresserade av att jobba med dem, berättar Kalle. De var ute efter ett företag som kunde ta hand om hela Norden och då hade de blivit rekommendera att kontakta oss. Det är självklart ett väldigt bra betyg för oss att ett så stort märke som Adidas väljer oss och det ska bli riktigt kul det här. Med kläder och skor blir vi ännu bredare, och ju bredare vi är desto fler blir intresserade av att jobba med oss.

Så vad är det då som Adidas har att erbjuda till nästa säsong. Om vi börjar med skorna så delas de upp i de tre kategorierna Power, Adicross och Adipure.

Adidas planer för 2018
Adidas Tour 360 kommer i en version med stickad ovandel för ökad komfort…
Adidas planer för 2018
…och versionen med Boa har fått ratten på sidan av plösen och nedtonade ränder.

I Power ingår dels tourskorna 360 och Adipower med Boostsulorna. Tour 360 har fått så många nyheter att den fått tillägget 2.0. Det handlar om en mjukare sula som gör skon skönare att gå i, mer stöd runt mellanfoten och ny utformning både runt hälen och över tårna. Den kommer dessutom i en version med stickad ovandel för de som söker en riktigt skön sko, men också en stabil sula. Boaversionen av Tour 360 har fått Boaratten placerad på sidan för att minska trycket rakt över plösen, och hela designen skiljer sig från vanliga 360, lite mer nedtonad och modern.

Adicross är skor där Adidas har lånat mycket utseende från deras sneakers. Där finns skor som påminner om deras klassiker Stan Smith, och andra som mer liknar deras moderna sneakers Yeezy och NMD. 

Adipure är för de som vill ha mer klassiska golfskor. Det är ren design och mycket skinn,

På klädsidan har de jobbat för att ta fram den ultimata pikén. De har jobbat med passformen och hur kragen ligger mot halsen, men också tagit fram ett helt nytt material som är tunnare men ändå transporterar bort fukt bättre än deras tidigare. De kommer också med en komplett juniorkollektion från 8 år vilket är riktigt bra.

Adidas planer för 2018
En tröja ur juniorkollektionen.