Abacus mest tekniska plagg

X-Series är Abacus mest tekniska kläder. Serien rymmer allt från kompressionsplagg till  stretchiga regnjackor, och materialet heter 37,5°.

Abacus har länge haft tekniska regnplagg som är både lätta och extremt elastiska. Samtidigt har de haft den andra sidan med plagg som är mer alldagliga och tänkta att användas även utanför golfbanan. Det har varit lite svårt att bli tydliga med båda delarna.

Därför har de brutit ut de mest tekniska plaggen och satt dem i en egen kollektion som de har döpt till X-Series. Kollektionen rymmer självklart regnplagg, men även vanliga pikéer och byxor. Plus kompressionströjor. Och alla plaggen har på ett eller annat sätt materialet 37,5° i sig.

– 37,5° hette tidigare Cocoona och är ett material där de blandar ut polyester med kokosfibrer och krossad lavasten, berättar Svenolof Karlsson på Abacus. Materialet är väldigt bra på att hålla kroppen torr och transportera fukten vidare. Och eftersom kokosfibrerna och lavastenen tillsätts när de producerar fibern så sitter egenskaperna i för alltid. En annan väldigt uppskattad egenskap med 37,5° är att det på ett naturligt sätt tar bort odören. Plaggen har en stretchkoefficient på 1,9, vilket betyder att de kan töjas till nästan dubbel storlek. Det ger extremt följsamma och mjuka plagg.

Kollektionen går i svart, grått och vitt och ser precis så teknisk ut som den är. Målgruppen är de som tar sin golf seriöst och som spelar i alla väder.

Abacus mest tekniska plagg
X-Series finns för både dam och herr och är Abacus mest tekniska plagg.