Se filmen om Nikes rekordförsök

Se filmen om Nikes rekordförsök

I ett års tid har Nike jobbat med tre handplockade marathonlöpare för att spränga tvåtimmarsvallen för ett marathon. De lyckades inte riktigt – det saknades 25 sekunder – men projektet är inte över, och nu har National Geographics gjort en dokumentärfilm om rekordförsöket.

Publicerad

Efter ett år av vetenskapligt träning ihop med Nike begav sig tre av världens bästa långdistanslöpare ut för att göra det otroliga – bryta två-timmars rekordet i marathon. Mer än 19 miljoner tittare över hela världen såg på när löparna, som drevs av sin beslutsamhet tillsammans med stöd av nyskapande vetenskap och specialutvecklade produkter, tog sig runt Monzabanan i Italien varv efter varv. I den spännande avslutningen var den kenyanska 32-åringen, Eliud Kipchoge, endast 25 sekunder ifrån att slå det svåra rekordet.

Den en timme långa specialdokumentären, Breking2, kommer att visas reklam-fri under premiären på National Geographic onsdagen den 20 september klockan 20:00 EST. Dagen efter kommer den att finnas tillgänglig på National Geographics digitala plattformar. De digitala plattformarna inkluderar YouTube, Facebook, NationalGeographic.com med flera.  

Med en hisnande filmografi följer filmen de tre världklasslöparna och deras team på sin resa mot att åstadkomma det otänkbara. Breaking2 avslöjar kraften bakom mänsklig potential och utforskar den emotionella resan som band dessa tre superatleter samman, när de tillsammans gav sitt allt för att försöka göra det omöjliga möjligt. Från vindtunnlar och löplabb i USA, till att balansera träning i sina dagliga liv i östra Afrika och slutligen den avgörande tävlingen i Italien, följer du dessa pionjärer på deras globala vandring mot slutmålet – att slå tvåtimmars-rekordet. 

De tre löparna är:

Eliud Kipchoge: Denna kenyanska 32-åringen bär på ett stort förtroende och är alltid avslappnad, bekväm och har fullständig kontroll.

Lelisa Desisa: Den coola etiopiska 27-åringen, Desisa ,hamnade i rampljuset 2010 med sina otroligt snabba tider och har vunnit Boston Marathon två gånger. 

Zersenay Tadese: Den 35-årige Tadese från Eritrea har världsrekordet för den snabbaste halvamaratonlöpningen någonsin.

Här kan ni kolla in en trailer för filmen.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lokatt är nästa svenska hårdvarusuccé

1 kommentar

Peter Gran: Kul reportage, men hallå i vilket segment är Poc världsledande

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
  • Ispo Business 01-2018

  • Sportfack 01-2018

  • Sportfack 11-2017

  • Sportfack 10-2017

  • Sportfack 09-2017

  • Sportfack Bike Business 07/08–2017

  • Sportfack 07/08-2017