Sports Backup tar hand om Adidas Golf

Sports Backup tar hand om Adidas Golf

Adidas väljer att inte själva sälja sina golfprodukter i Skandinavien. Distributör för Adidas golf blir Sports Backup.

Publicerad

Ända sedan Adidas sålde Taylormade har det  diskuterats vem som ska få ta hand om försäljningen av klubborna i Sverige. Nu är det klart att Adidas Golf och Taylormade delas upp i två bolag från 1 oktober. Taylormade behåller sin organisation med huvudkontor i Storbritannien och säljare i varje land. Adidas Golf går in Adidasgruppen, och i Norden väljer de att inte själva sälja sina golfkollektioner.

Distributör av Adidas Golf i Sverige, Norge, Finland och Danmark blir Sports Backup. Företaget jobbar sedan tidigare med blanda annat Big Max vagnar, Powakaddy elvagnar, Bridgestone bollar, Bushnell kikare och Hirzl golfhandskar. De har dock inte några märken för kläder och skor sedan tidigare, så Adidas breddar deras utbud på ett utmärkt sätt.

– Vi ser fram emot att jobba med Sports Backup, som är en väletablerad och mycket respekterad golfdistributör i Norden, säger Andrew Law, ansvarig för Adidas Golf i Europa. Vi tror att de kommer att tillföra ny kraft som tillsammans med våra nya kollektioner för 2018 gör att Adidas Golf har stora möjligheter att växa i Norden.

– Vi är överförtjusta att kunna bredda vårt utbud i Skandinavien med Adidas Golf, säger Peter Neergaard, vd för Sports Backup. Adidas är ett globalt sportmärke som vi tillsammans med våra återförsäljare ska jobba för att det ska växa inom kläder, skor och tillbehör.

Eftersom Adidas inte har kvar någon säljorganisation inom golf, passar det dem troligtvis bättre att gå genom Sports Backup, som har upparbetade kontakter med i princip alla återförsäljare av golf i Skandinavien, än att bygga upp en egen organisation för enbart golf.

Sports Backup börjar direkt med att sälja in Adidas Golf för 2018, om inte tidigare kan ni titta på produkterna på Golfmässan som arrangeras i Malmö 9–10 oktober.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206