Sports Backup tar hand om Adidas Golf

Adidas väljer att inte själva sälja sina golfprodukter i Skandinavien. Distributör för Adidas golf blir Sports Backup.

Ända sedan Adidas sålde Taylormade har det  diskuterats vem som ska få ta hand om försäljningen av klubborna i Sverige. Nu är det klart att Adidas Golf och Taylormade delas upp i två bolag från 1 oktober. Taylormade behåller sin organisation med huvudkontor i Storbritannien och säljare i varje land. Adidas Golf går in Adidasgruppen, och i Norden väljer de att inte själva sälja sina golfkollektioner.

Distributör av Adidas Golf i Sverige, Norge, Finland och Danmark blir Sports Backup. Företaget jobbar sedan tidigare med blanda annat Big Max vagnar, Powakaddy elvagnar, Bridgestone bollar, Bushnell kikare och Hirzl golfhandskar. De har dock inte några märken för kläder och skor sedan tidigare, så Adidas breddar deras utbud på ett utmärkt sätt.

– Vi ser fram emot att jobba med Sports Backup, som är en väletablerad och mycket respekterad golfdistributör i Norden, säger Andrew Law, ansvarig för Adidas Golf i Europa. Vi tror att de kommer att tillföra ny kraft som tillsammans med våra nya kollektioner för 2018 gör att Adidas Golf har stora möjligheter att växa i Norden.

– Vi är överförtjusta att kunna bredda vårt utbud i Skandinavien med Adidas Golf, säger Peter Neergaard, vd för Sports Backup. Adidas är ett globalt sportmärke som vi tillsammans med våra återförsäljare ska jobba för att det ska växa inom kläder, skor och tillbehör.

Eftersom Adidas inte har kvar någon säljorganisation inom golf, passar det dem troligtvis bättre att gå genom Sports Backup, som har upparbetade kontakter med i princip alla återförsäljare av golf i Skandinavien, än att bygga upp en egen organisation för enbart golf.

Sports Backup börjar direkt med att sälja in Adidas Golf för 2018, om inte tidigare kan ni titta på produkterna på Golfmässan som arrangeras i Malmö 9–10 oktober.