Fenix köper danska Friluftsland

Fenix köper danska Friluftsland

Fenix Outdoor är på offensiven. Efter att ha köpt ett par av Naturkompaniets franchisebutiker i Sverige köper de nu den danska frilftskedjan Friluftsland.

Publicerad

Fenix Outdoor tror stenhårt på fysiska butiker, och förvärvar därför den danska outdoorkedjan Friluftsland. Kedjan har nio butiker i Danmark plus e-handel i både Danmark och Sverige. Kedjan har ända sedan starten 1980 haft ambitionen att sälja kvalitetsprodukter och erbjuda kunderna bra service. Med andra ord passar Friluftsland bra ihop med de andra outdoorkedjorna som Fenix äger.

Fenix butiker är samlade i bolaget Frilufts Retail Europa och består av Naturkompaniet i Sverige, Partioaitta i Finland, Globetrotter i Tyskland och nu Friluftsland i Danmark. Totalt 60 butiker plus e-handel i alla länderna.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206