Uppåt och nedåt för sporthandeln i sommar

Uppåt och nedåt för sporthandeln i sommar

Ökningen från april och maj höll i sig in i juni, men sedan tog det stopp och sporthandeln backade med 3, 6 procent i juli.

Publicerad

Efter en svag start på året var det upp både i april (+3,2 %) och maj (+2,8 %) för sporthandeln. Ökningen fortsatte i juni och blev då hela 5,8 procent vilket gjorde sporthandeln till en av vinnarna ihop med möbler, bygghandeln och optikerna.

Men i juli blev det istället en nedgång på 3,6 procent för sporthandeln. Detta då detaljhandeln som helhet hade en uppgång på 3,5 procent. Aktörer som Sportfack har pratat med är dock inte så oroliga, de är överlag nöjda med sommaren och nedgången i juli kompenseras av uppgången i maj och juni.

Totalt för året hittills så har sporthandeln backat med 1,7 procent. Det är inte så farligt som det kanske låter, för detaljhandeln som helhet har bara ökat med 2,1 procent hittills i år vilket är en mycket svag ökning jämfört med de senaste åren.

Bästa branscher hittills är optikerna (+8,3 %), möbler (+7,6 %), bokhandeln (+6,7 %) samt bygghandeln (+4,2 %).

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842