Röhnisch öppnade ny butik

Sportkonfektionsföretaget Röhnisch har öppnat sin andra konceptbutik i Stockholm. Samtidigt vill företaget ompositionera varumärket och bli ännu vassare.

Den andra konceptbutiken ligger precis som den första mitt i Stockholms city. Men trots att det bara är drygt 500 meter mellan butikerna tror Röhnisch att de når en ny och bredare kundkrets på den nya adressen, Gamla Brogatan 15. Det finns också en annan orsak till att öppna butiken just där.

– Vi känner att det händer mycket spännande saker här på Gamla Brogatan igen. Tidigare på 80-talet var det här den verkliga modegatan och jag tror att den är på väg tillbaka.Vi tror också att vi når en bredare publik här, konstaterar Annica Rantala, marknadschef på Röhnisch.

I den nya konceptbutiken säljs enbart Röhnisch träningskläder eller det som företaget själv kallar ”active wear”. Golfkonfektionen kommer fortsättningsvis att endast säljas i den andra konceptbutiken på Norrlandsgatan. Samtidigt med öppnandet av konceptbutiken håller Röhnsich på med en ompositionering av varumärket.

– Vi vill göra varumärket modernare och jobba med en högre modegrad. Idag lever vi i tider där träningen tar allt större plats i många kvinnors liv och kvinnor vill se fina ut också när de tränar. Däremot kommer vi aldrig att kompromissa om funktionen i våra träningsplagg, vi är ett ett träningsmärke inte ett modemärke, konstaterar Annica Rantala.

Röhnisch tror stenhårt på strategin med konceptbutiker. Därför är det inte uteslutet att företaget kommer att öppna liknande butiker också i andra städer.