Rodd vill uppmärksamma miljön

Rodd vill uppmärksamma miljön

Bergans är ett av många företag som sponsrar en spektakulär rodd runt Svalbard. Företagen och roddarna Sören Kjellquist och Glenn Mattsing vill med roddexpeditionen uppmärksamma den globala uppvärmningen.

Publicerad

Det är just uppvärmningen som har gjort det möjligt att för första gången ta sig runt  ögruppen med roddbåt. Vanligtvis brukar Svalbard så här års vara omgärdad av havsis men de senaste årens varma klimat har gjort att istäcket inte finns där den brukar. Under expeditionen kommer Kjellquist och Mattsing också att skapa ett gratis utbildningskoncept för svenska skolor. Det erbjuder skoleleverna en plattform att jobba kring miljöfrågor och ger också eleverna möjlighet att följa expeditionen på nätet och vara i kontakt med roddarna via satellit.

Rodden startar denna vecka från Tromsö och rundar Svalbard och återvänder efter en färd på  dryga 300 mil till startpunkten om cirka två månader. Expeditionen genomförs med oceanroddbåten Albedo som tidigare bland annat korsat Atlanten och rundat Storbritannien. Den är tillverkad i glasfiber med inslag av plywood och har förstärkts för att klara eventuell is i Norra Ishavet. Förutom Bergans stöttar bland annat Klean Kanteen, Melker Kayaks och Outdoor Experten expeditionen.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny landschef för Stadium utsedd

1 kommentar

Wayne: Åsa är helt enkelt fantastisk. Så stolt över min fd BC.

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842