Naturkompaniet tar över Utebutiken i Umeå

Naturkompaniet tar över Utebutiken i Umeå

Naturkompaniet tar över Utebutiken i Umeå efter flera års förhandlingar. Kedjan har fått flera förslag på lokaler i Umeå för att starta en egen butik, men de har tackat nej eftersom de hela tiden velat få med Utebutiken i Naturkompaniet. Nu blir det så – 1 april nästa år skyltar butiken om till Naturkompaniet.

Publicerad

Utebutiken grundades 1993 av Pelle Unosson och Jörgen Eriksson med en idé om att sälja kvalitetsprodukter inom friluftssegmentet. Utebutiken har sedan dess utvecklats frånen liten hörnbutik på Storgatan till en fullsorterad friluftsinstitution och blivit det självklara valet för friluftsprylar i Umeå, i Norrland och för många runt om i hela Sverige.

– Förhandlingarna började redan för 15 år sedan mellan Åke Nordin och Pelle och Jörgen, förhandlingarna har pågått sedan dess men med uppehåll om några år emellan varven, säger Henrik Hoffman, Vd Naturkompaniet. Från Naturkompaniets sida så har vi sneglat på Umeå och blivit erbjuden många lokaler men vi har konsekvent tackat nej till dem. Målet har hela tiden varit att göra något ihop med Pelle och Jörgen och därför är jag väldigt glad att vi nu har kommit fram till att slå våra påsar ihop och att både Pelle och Jörgen kommer att jobba vidare i butiken och inom Naturkompaniet. Deras erfarenhet och kunskap kommer fortsatt att göra att Utebutikens anda lever kvar och att vi som kedja får ta del av deras kunskap och erfarenhet.

– Den här affären mellan oss och Naturkompaniet har under lång tid vuxit fram och känns mycket naturlig, säger Pelle och Jörgen på Utebutiken. När vi nu säljer Utebutiken känns det rätt att det är till Naturkompaniet, som vi tycker är bäst i klassen när det gäller svenska friluftsbutiker. Vår målsättning är att vi också i fortsättningen ska bidra med vårt brinnande intresse för friluftsliv och att Utebutikens anda även i framtiden skall leva vidare i samklang med Naturkompaniet.

 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206