Lululemon satsar mot sport

Lululemon satsar mot sport

Succémärket Lululemon har från start fokuserat på kläder för yoga och livsstilen runt den aktiviteten. Nu har bestämt sig för att bredda sig mot fler sporter och målet är att hälften av deras försäljning på sikt ska komma från kläder för annat än yoga.

Publicerad

De sporter som de först riktar in sig mot är simning, löpning och cykling. Kläder för bad och löpning har de redan lanserat och nyligen köpte det det kanadensiska cykelklädesmärket 7mesh Industries för att snabbt komma in på cykel också.

Ekonomiskt är det både upp och ner för varumärket. Efter några dåliga kvartal repade sig Lululemon och rapporterar en ökad försäljning med fem procent det senaste kvartalet. Omsättning för kvartalet blev 4,5 miljarder kronor.

Den organiska tillväxten minskade däremot med en procent och e-handeln låg stilla på samma nivå som tidigare år. Dessutom går deras barnmärke Iviva inte så bra och de har därför beslutat sig för att stänga ner 40 av 55 Ivivabutiker och göra om sju av de kvarvarande till Lululemonbutiker. 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842