Sympatex vill visa att de är det miljövänliga alternativet

Sympatex vill visa att de är det miljövänliga alternativet

I en ny kampanj vill Sympatex visa att de är det miljövänliga alternativet bland alla funktionsmaterial. Kampanjen heter "Enjoying with reason" och uttalar att konsumenterna måste göra ett medvetet miljöval om de vill kunna fortsätta njuta av naturen.

Publicerad

Sympatex är ett membran som redan från start varit fritt från PTFE och PFC och nu jobbar de stenhårt för att alla plagg som använder Sympatex för att bli vattentäta också ska vara helt återvinningsbara, målet är att de ska vara där senast 2020.

Företaget har inte tryckt så mycket på att de är ett miljövänligt alternativ till andra membran, men nu ska det bli ändring på det och miljöargumenten ska dominera deras kommunikation framöver. Och det är ett mycket kaxigare Sympatex vi ser i kampanjen.

Med budkskapet "Think about what on earth you're doing to the environment by wearing outdoor apparel you don't think about" vill Sympatex få konsumenterna att fundera över hur de med sina val av produkter kan påverka miljön.

– Det är hög tid att berätta för konsumenterna att idag finns tekniken för att göra outdoorkläder och skor miljövänligare och att deras val gör skillnad, säger Sympatex vd Rüdiger Fox.

 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

18 kommentarer

Nicolas: På Sportfack skiljer vi till rätt stor del på materialet i respektive kanal. Visst görs det jobb av undersökande karaktär, men de har vi hittills vikt för printugåvan för att ge maximal...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842