Bootskompaniet tar över Havaianas

Den svenska leverantören Bootskompaniet tar över distributionen i hela Norden av den brasilianska sandaltillverkaren Havaianas. För företaget betyder avtalet med Havaianas att de stärker sin andel av vår-och sommarprodukter.

Den brasilianska sandaltillverkaren Havaianas tillverkade sina första sandaler redan år 1961. De fick sin inspiration från den typiska japanska Zori sandalen gjord av tygremmar och rishalmsulor. Därför har både Havaianas skor och sandaler fortfarande ett synligt strukturerat rismönster. Produkterna blev snabbt populära världen över.

För Bootskompaniet innebär distrubutionen av varumärket att de nu blir ännu starkare på vår-och sommarprodukter. Sedan tidigare jobbar företaget också med Laidback och Soludos som båda tillverkar sommarskodon. För Bootskompaniet kommer arbetet med Havaianas nu att fokusera på rätt support och synlighet i butik. Själva säljjobbet kommer att skötas av Sunday Seven Agency som har agenturen i Sverige och av Blender Agency som har agenturen i Norge. Produkterna finns i både sportbutiker och i lifestyle-butiker.