Röjks kollektion tävlar om pris

Det svenska outdoorföretaget Röjk presenterar nu sin andra kollektion ytterplagg. Den har fått namnet Badlands och är dessutom redan nominerad till Outdoor Industry Award.

Företagets första ytterplagg, anoraken Rover fick ett bra mottagande av kunderna. Tyget i jackan var producerat i Sverige, var Bluesign-certifierat och framställt av polyamidtyg som var framställt av miljövänlig växtolja.

Röjks andra kollektion av ytterplagg följer samma miljövänliga linje. Den nya kollektionen Badland utgörs av en jacka och ett par byxor. De är tillverkade av mulesingfri merinoull och förstärkta med polyamid som tillverkats av växtolja. Det gör plaggen både vind-och vattenavvisande. Plaggen är inga regnkläder men det intressanta med tygmixen är att de tål bra med väta på grund av att ullen sväller vid kontakt med fukt och därför blir allt mer vind-och vattenavvisande i takt med att den blir fuktig. Plaggen passar därför bra till olika outdooraktiviteter. Plagget har också nominerats till Outdoor Industry Award.