Röjks kollektion tävlar om pris

Röjks kollektion tävlar om pris

Det svenska outdoorföretaget Röjk presenterar nu sin andra kollektion ytterplagg. Den har fått namnet Badlands och är dessutom redan nominerad till Outdoor Industry Award.

Publicerad

Företagets första ytterplagg, anoraken Rover fick ett bra mottagande av kunderna. Tyget i jackan var producerat i Sverige, var Bluesign-certifierat och framställt av polyamidtyg som var framställt av miljövänlig växtolja.

Röjks andra kollektion av ytterplagg följer samma miljövänliga linje. Den nya kollektionen Badland utgörs av en jacka och ett par byxor. De är tillverkade av mulesingfri merinoull och förstärkta med polyamid som tillverkats av växtolja. Det gör plaggen både vind-och vattenavvisande. Plaggen är inga regnkläder men det intressanta med tygmixen är att de tål bra med väta på grund av att ullen sväller vid kontakt med fukt och därför blir allt mer vind-och vattenavvisande i takt med att den blir fuktig. Plaggen passar därför bra till olika outdooraktiviteter. Plagget har också nominerats till Outdoor Industry Award.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Granitbiten och Marmot går skilda vägar

11 kommentarer

Göran S: Det kan nämnas att varken Granitbiten eller ROSWI är distributör för de märken vi diskuterar. De är/var i bägge fallen agenter.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842