Völkl, Marker, K2 och de andra har fått en ny ägare

Völkl, Marker, K2 och de andra har fått en ny ägare

Newell Brands Inc har hittat en ny ägare till sin vintersportdivision innehållande bland annat Marker, Völkl, K2 och Madshus. Ny ägare är investmentbolaget Kohlberg & Co.

Publicerad

När Newell köpte Jarden Corporation för drygt ett år sedan var de främst ute efter Jardens plastdivision med Coleman's i spetsen. Att äga vintersportföretag var aldrig deras plan men K2, Völkl, Marker, Dalbello, Madshus, Ride med flera var en del i paketet och för ett halvår sedan sa Newells vd Michael Polk att han ville sälja av vintersportdivisionen eftersom den inte passade in i deras verksamhet. Inget konstigt med det, men Michael gick ännu längre och sa att om de inte snabbt kunde hitta en köpare skulle de bara stänga ner vintersportdivisionen eftersom "Den inte skapar något värde för våra ägare och är bara en distraktion för oss."

Hårda ord om några av världens ledande skid- och snowboardmärken.

Nu har de alltså hittat en köpare och det är investmentbolaget Kohlberg & Company som investerar i mellanstora bolag i flera olika branscher. Till exempel köpte de för ett tag sedan hockey- och lacrossebolaget Bauer och är delägare i golfbanorna Troon.

Priset för vintersportdivisionen – som rymmer K2, Line, Full Tilt, Madshus, Völkl, Marker, Dalbello, Ride, Atlas, Tubbs och BCA – blev drygt två miljarder kronor. Den totala omsättningen för varumärkena 2016 var runt 2,8 miljarder kronor och de gjorde en gemensam vinst på 220 miljoner kronor. Priset blev alltså runt nio gånger den senaste årsvinsten.

Målet för Kohlberg & Company är att få varumärkena att växa ytterligare och se över ekonomin för att senare sälja bolagen vidare med en vinst.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Gear of the year 2018 – 6 värdiga vinnare!

1 kommentar

magnus larsson: Grattis allesammans! The Bootfitter - wow cool grej!

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842