Ljusning i april för sporthandeln

Ljusning i april för sporthandeln

Efter fyra månader på rad med riktigt svag försäljning för sporthandeln så blev april en vändning. Ökningen blev 3,2 procent.

Publicerad

Sporthandeln ökade alltså med 3,2 procent vilket kanske inte låter lysande men som var med är än vad detaljhandeln ökade med i snitt.

Rent allmänt var april en ganska svag månad för detaljhandeln med en total ökning på 2,9 procent och för sällanköpshandeln, dit sporthandeln räknas, blev det en minskning på 1,2 procent. Så med de siffrorna som jämförelse så blir sporthandelns resultat riktigt bra. Ännu bättre blir det när vi jämför direkt med sko- och klädfackhandeln som minskade med 3,7 respektive 1,1 procent.

Vädret var minst av allt gynnsamt i april med både snö och avsaknad av värme vilket gjorde att segment som cykel och golf fick en väldigt trög start. Träningssegmentet samt kläder och skor har dock gått starkt och nu när värmen kom i maj så finns förhoppningar att även maj blir en bra månad.

Bäst i april gick apoteken (+16,1 %) följt av möbler (+8,1 %) och därefter sporthandeln. Faktum är att de tre branscher var de enda som ökade i april – alla andra gick back. Allra tuffast hade färghandeln som på grund av kylan backade med hela 20,8 procent. Även heminredning (–7,0 %), elektronik (–6,8 %) och leksaker (–6,3 %) hade en tuff aprilmånad.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Uniqlo släpper OS-plaggen: så ser de ut

2 kommentarer

Kalle: Ja men herre min.. vad tamt! Men det här är alltid kul... https://www.expressen.se/sport/satt-betyg-pa-de-varsta-os-kladerna/

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842