Puma lanserar ny snörning

Skojätten Puma introducerar ett nytt snörningssystem som fått namnet Netfit. Det bygger på ett figursytt nät över skon där skosnörena kan fästas.

Den nya Netfit-teknologin är inte bara en estetisk innovation utan ger användaren möjlighet att själv justera skons passform. Skorna har ett slitstarkt nät figursytt på skon som bildar små öglor. Skosnörena kan sedan fästas vid nätet på olika sätt enligt önskemål och behov.

Puma har själv delat in snörningarna i fem olika kategorier, vilket var för sig ger möjlighet till ett stort antal variationer. De fem olika kategorierna är; standard lacing, som passar löpare som endast behöver lite stöd, stability lacing, som ger lite mer stöd åt foten, wide foot, för löpare med en bredare fot, narrow foot, för personer med smalare fötter och till sist, heel support, till löpare som föredrar en tajtare passform runt hälen.

Den nya Netfit-teknologin kommer att till en början finnas tillgänglig i Speed Ignite, Tsygi och 365 Evoknit-modellerna. Senare under sommaren kommer den också att finnas i andra herr-och dammodeller.