Adidas säljer Taylormade för 3,8 miljarder

Adidas säljer Taylormade för 3,8 miljarder

Efter nästan ett års letande efter en ny ägare till Taylormade har Adidas nu sålt sitt golfbolag. Ny köpare är KPS Financial LP,  ett privat riskkapitalbolag i USA.

Publicerad

Prislappen för Taylormade ryktas ha landat på 3,8 miljarder kronor. I köpet ingick även klubbmärket Adams och klädmärket Ashworth.

KPS är ett riskkapitalbolag som tidigare har gjort flera lyckade förvärv där de köpt bolag, byggt upp dem och sedan sålt bolagen vidare med en rejäl vinst. Taylormades vd David Abeles säger att de har jobbat med KPS I 12 månader för att få ihop affären och han är säker på att de nya ägarna kommer att ge det stöd som varumärket behöver för att växa ytterligare.

–  De senaste 12 månaderna har jag lärt att känna ledningsgruppen på KPS, och precis som Taylormade har de många duktiga personer med mycket kunskap och som dela vår vision. Det känns riktigt bra att de har valt att köpa vårt företag.

I ett brev till alla anställda på Taylormade summerar David tiden med Adidas som ägare:

–  Det har varit en fantastisk resa att vara en del av Adidas sedan 1998 under de senaste 19 åren har Taylormade vuxit till att bli ledaren inom innovation och prestanda i golfutrustning och vi har stärkt vår marknadsposition i alla kategorier under de här åren. Vår fantastiska tillväxt blev möjlig tack vare Adidas tro på och stöd till oss och jag vill tacka hela Adidas team i Tyskland för allt de gjort för att hjälpa oss att bli så framgångsrika. Nu ska vi jobba tajt ihop med KPS och Adidas de närmaste månaderna för att säkerställa en smidig övergång. Vårt mål är att hela affären ska vara genomförd under hösten 2017. När ett kapitel är slut börjat annat. Så det här är också början av en ny och spännande fas i Taylormades historia.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206