Rory McIlroy byter till Taylormade

Rory McIlroy byter till Taylormade

Efter att Nike slutade med klubbor och bollar har många undrat vad Rory McIlroy skulle välja för utrustning. Nu har han gjort sitt val.

Publicerad

Rory McIlroy är en av världens största golfstjärnor så hans beslut om vilket märke han skulle välja efter att Nike slutade med klubbor och bollar har varit föremål för många rykten.

När han slutade med Nike gick han direkt över till en Odyssey putter, Titleist boll och Callaway driver och metalwoods. De flesta trodde nog att han skulle välja Callaway men inför tävlingen The Players gick Rory ut och berättade att han nu skrivit på ett kontrakt med Taylormade. För både klubbor och bollar.

Framförallt överraskade bollvalet men enligt Rory var det mycket Taylormades boll TP5X som gjorde att han också valde Taylormade klubbor. Rory säger att han imponerades av TP5X:s prestanda i med- och motvind – att vinden inte påverkar bollen så mycket.

Rory berättar att han har testat väldigt många olika märken och modeller under våren och att han till slut kom fram till att det stod mellan Callaway och Taylormade. Han testade dem mot varandra och även ihop med olika bollar och till slut landade valet på Taylormade. Innan beslutet pratade han också med några av Taylormades tourspelare för att höra vad de tyckte om sin sponsor och han fick idel lovord av Dustin Johnson, Sergio Garcia och Jon Rahm. Så då bestämde han sig.

Rory kommer att spena med M2 driver och metalwoods, specialdesignade järnklubbor som går under namnet Rors Proto och som Dustin direkt sa att han också ville testa samt deras Milled Grind wedgar. Den enda klubban som inte är Taylormade är puttern där han fortsätter med sin Odyssey. Tills vidare ska sägas, för han håller på att testa olika modeller och inserts från Taylormade.

I och med att Rory nu spelar Taylormade har Taylormade de tre högst rankade spelarna i världen: Dustin Johnson, Rory och Jason Day. Dessutom den färskaste majorvinnaren: Sergio Garcia.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

De tog hem Scandinavian Outdoor Award

1 kommentar

High Coast Outdoor: Stort grattis Polygiene! Pacsafe´s masker Viraloff i samarbete med Polygiene finns på hyllan hos oss med nästa vecka, så hör av er om ni vill veta mer. David/High Coast Outdoor

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842