Silva gjorde årets bästa sponsorevent

Silva gjorde årets bästa sponsorevent

Vasaloppet och Silvas samarbete kring Nattvasan blev först en succé som tävling och nu prisades det som Årets Sponsring.

Publicerad

I slutet av april presenterade Sponsrings- & Eventföreningen vinnarna i de 13 olika kategorierna i Gyllene Hjulet – priser för årets bästa sponsring. Och Silva vann det prestigefyllda priset "Årets bästa sponsring" för sponsringen av Nattvasan – världens första nattlopp på skidor. I år tävlade 170 projekt, vilket var ett rekordhögt antal. 63 bidrag blev till slut nominerade i de 13 olika kategorierna.

Vinnarmotiveringen för "Årets sponsring" löd: "Silva har tillsammans med Vasaloppet utvecklat och lanserat Nattvasan, världens första nattlopp på skidor. Det unika med sponsringen är att Silva gick in som huvudsponsor redan ett år innan själva eventet, vilket öppnat upp för nya kommunikativa möjligheter och associationsrätt med Nattvasan från start. Förutom att nå en bredare målgrupp, så har samarbetet hittills resulterat i en dokumenterad räckvidd på över 1 800 000 kontakter, 100 publicerade artiklar och 800 sålda Vasaloppslampor."

– Samarbetet med Vasaloppet engagerar hela företaget och är ett sätt för oss att leva vårt varumärke och även ett utmärkt sätt för oss att möta våra konsumenter när de använder vår produkt." – säger Richard Jägrud, vd på Silva.

–Pannlampa är en upplevelseprodukt och det är inte alltid en helt enkel kommunikativ uppgift att beskriva den unika känslan av att åka längdskidor, springa eller cykla i pannlampans sken. Med Nattvasan har vi dock hittat ett sammanhang där pannlampan får en naturlig huvudroll och blir starkt förknippad med en häftig upplevelse." – säger Madelene Öhlin, marknadschef på Silva.

–Vi ser definitivt ett ökat intresse för nattlopp och Nattvasan har öppnat upp för många spännande dialoger kring olika former av nattäventyr." – säger Richard Jägrud.

Samarbetet mellan Silva och Vasaloppet kommer fortsätta även under 2018 med Silva som officiell leverantör till Vasaloppet och värd för Nattvasan. De 3 000 startplatserna till nästa års upplaga av Nattvasan sålde slut på mindre än 5 minuter.

– Sponsring är en viktig del i Vasaloppets verksamhet. Våra sponsorer bidrar starkt till att bygga vårt varumärke och till att stärka helhetsupplevelsen för våra deltagare. Silva och deras pannlampor är så väl kopplat till nattskidåkning och var för oss en drömpartner när vi lanserade och genomförde den första upplagan av Nattvasan." säger Lena Hermansson, sponsorchef på Vasaloppet.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

De tog hem Scandinavian Outdoor Award

1 kommentar

High Coast Outdoor: Stort grattis Polygiene! Pacsafe´s masker Viraloff i samarbete med Polygiene finns på hyllan hos oss med nästa vecka, så hör av er om ni vill veta mer. David/High Coast Outdoor

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842