Bergsbo tar upp OAC:s udda skidor

OAC Skis är en produkt som lika mycket är en skida som en snösko. Den har blivit en favorit bland jägare och nu tar Bergsbo in skidorna till Sverige.

OAC är ett finskt skidmärke med en lika udda som vettig produkt. OAC:s skidor är bara runt 130 cm långa men de är väldigt breda för att bära bra i lössnö. På undersidan har de integrerade stighudar på samma sätt som dagens längdskidor och då börjar du nog förstå att det här inte är ett par vanliga skidor.

Tanken är att använda dem lite som ett par snöskor – att kunna ta sig fram i djup snö och i knölig terräng eller i skog. På öppnare ytor fungerar de som ett par turskidor och eftersom skidorna har spann funkar de att glida på när det går utför. De är alltså lite av en hybrid mellan skidor och snöskor.

Skidorna har en bindning som gör det möjligt att spänna fast vanliga vandringskängor i skidorna och alla de här funktionerna har gjort att många jägare börjat använda dem.

Bergsbo kom i kontakt med skidorna eftersom grundaren Miika Vuorio även är distributör av Black Diamond, Pieps och ATK bindningar i Finland. Samma märken som Bergsbo jobbar med i Sverige. Bergsbo kommer att ha skidor hemma för leverans i september. 

 

Bergsbo tar upp OAC:s udda skidor
OAC är korta och breda skidor med integrerad stighud på undersidan.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Bergsbo PF AB

    Bergsbo PF AB är en agentur med bas i Göteborg. Vi är specialister på exklusiva outdoormärken inom skidåkning, klättring, vandring. Produkter som oftast handlar om att vistas på berg. Våra varumärken är: Black Diamond Equipment. Ett varumärke med rötter tillbaka till slutet 50 talet. Ett varumärke som definierar Core produkter! Pieps. Ledande varumärke inom snösäkerhets produkter som lavinsändare, spadar, sonder, lavinsäckar som Jetforce. ATK. CNC frästa Techbindningar från Italien med kvalite rakt igenom. OAC. Finskt varumärke med skidor som är en perfekt hybrid mellan snöskor och turskidor. Fast stighud under foten för bra grepp och universalbindning för alla skor.