Ecco har forskat fram genomskinligt läder

Ecco har forskat fram genomskinligt läder

Ecco är inte bara en av världens största skotillverkare, de är också en jätte i skinnindustrin. Nu har de lyckats producera genomskinligt läder.

Publicerad

Transparent läder är något som garverier jobbat länge med för att få fram. Vissa framsteg har gjorts tidigare men då har lädret blivit både stelt och väldigt känsligt för vatten. Det Ecco lyckats med nu efter tre års forskning är att ta fram läder som är transparent, smidigt och tål vatten. Och dessutom i en storskalig process.

Hur Ecco gör för att göra lädret genomskinligt samtidigt som det förblir mjukt vill de självklart inte avslöja, men de har stora förhoppningar på att materialet ska revolutionera utseendet på kläder, skor och väskor.

– Vi frågade oss "Vad skulle vara lädrets heliga gral" och svaret blev ett futuristiskt material som ändå hade alla fina egeneskaper som läder har, säger Sruli Recht som är creative director på Ecco och ansvarig för det här projektet. Så vårt mål blev transparent läder och överkomma de problem som tidigare försök stött på som att lädret blev stelt och inte tålde vatten.

Ecco kallar sitt nya material för Apparition (uppenbarelse) efter sitt lite spöklikautseende. Ecco har själva tagit fram skör, väskor, jackor och till och med skjortor i det nya materialet och nu bjuder de in andra tillverkare att börja jobba med materialet.

 

Tro det eller ej men det här är en jacka av läder.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842