Nedgången för sporthandeln fortsatte i februari

Efter den kraftiga nedgången i januari hoppades vi på ett lyft i februari men det blev inte så. Februari blev lika tung som januari och sporthandeln backade med hela 10,3 procent.

Efter en tillbakagång i julhandeln och ett smärre ras i januari med ett tapp på 10,6 procent jämfört med januari 2016 hoppades vi att sporthandeln skulle repa sig och ta igen lite av tappet. Så blev det inte.

Den milda vintern fortsätter alltså att ställa till det för sporthandeln. Enligt Handelns Utredningsinstitut minskade sporthandeln med 10,3 procent i februari, alltså ett nästan lika stort tapp som i januari. I och för sig backade hela detaljhandeln, men med betydligt måttligare –1,0 procent.

Av alla branscher som mäts var det bara fem som visade på en ökning i februari. Som tidigare är det bokhandeln som går allra bäst (+10,6 %) följt av heminredning (+8,7 %), leksaker (+8,0 %), järhandeln (+4,4 %), guldsmederna (+2,6 %) och optikerna (+0,2 %). Alla andra branscher backade och sporthandeln vår återigen den bransch som gick sämst, den här månaden bara marginellt sämre än elektronikhandeln som backade med10,1 procent.

Så vad tror ni att det här beror på? Är det bara vädreteller är det något annat som ställer till det just nu?

 

Nedgången för sporthandeln fortsatte i februari