Nedgången för sporthandeln fortsatte i februari

Nedgången för sporthandeln fortsatte i februari

Efter den kraftiga nedgången i januari hoppades vi på ett lyft i februari men det blev inte så. Februari blev lika tung som januari och sporthandeln backade med hela 10,3 procent.

Publicerad

Efter en tillbakagång i julhandeln och ett smärre ras i januari med ett tapp på 10,6 procent jämfört med januari 2016 hoppades vi att sporthandeln skulle repa sig och ta igen lite av tappet. Så blev det inte.

Den milda vintern fortsätter alltså att ställa till det för sporthandeln. Enligt Handelns Utredningsinstitut minskade sporthandeln med 10,3 procent i februari, alltså ett nästan lika stort tapp som i januari. I och för sig backade hela detaljhandeln, men med betydligt måttligare –1,0 procent.

Av alla branscher som mäts var det bara fem som visade på en ökning i februari. Som tidigare är det bokhandeln som går allra bäst (+10,6 %) följt av heminredning (+8,7 %), leksaker (+8,0 %), järhandeln (+4,4 %), guldsmederna (+2,6 %) och optikerna (+0,2 %). Alla andra branscher backade och sporthandeln vår återigen den bransch som gick sämst, den här månaden bara marginellt sämre än elektronikhandeln som backade med10,1 procent.

Så vad tror ni att det här beror på? Är det bara vädreteller är det något annat som ställer till det just nu?

 

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Wearcolour i konkurs

2 kommentarer

Pisse Nisse: Riktigt tråkigt, hoppas att det löser sig. Har jag missat något...men vad hände med Acast investeringen?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842