Quiksilver Inc byter namn

Quiksilvers moderbolag Quiksilver Inc byter namn till Boardriders Inc. Tanken är att alla bolag som ingår i koncernen ska stå på egna ben och inte ses som dotterbolag till Quiksilver.

Quiksilver Inc – moderbolaget till Quiksilver Roxy och DC Shoes – har bytt namn till Boardriders Inc. Anledningen är att de vill att alla varumärken ska vara lika mycket värda och att Roxy och DC inte ska ses som dotterbolag eller undervarumärken till Quiksilver.

Namnbytet kommer drygt ett år efter att Quiksilver genomgick sin rekonstruktion, en tid som den nya ledningen och de nya ägarna ägnat åt att minska kostnader i form av att minska personalen, stänga egna butiker, minska på lagret och satt upp en ny global organisation som bland annat innebar att Skate Out i Örebro gick från att vara distributör till att bli agent.

– Namnbytet av vårt företag innebär starten för ett nytt Boardriders . Våra anställda runt om i världen har byggt vår nya organisation sten för sten. Deras passion och outtröttliga arbet, tillsammans med lojalitet från våra kunder, leverantörer och partners, har gjort det möjligt för oss att slutföra omstruktureringsfasen och nu flytta fokus till tillväxt, säger Pierre Agnes, koncernchef för Boardriders . När vi fokuserar på tillväxt, anser vi att det är viktigt att alla tre av våra ikoniska varumärken får samma uppmärksamhet.

I höst kommer den första Boardridersbutiken med alla tre varumärken representerade öppna. Platsen blir Malibu i Kalfornien och fler liknande butiker lär följa.