Quiksilver Inc byter namn

Quiksilver Inc byter namn

Quiksilvers moderbolag Quiksilver Inc byter namn till Boardriders Inc. Tanken är att alla bolag som ingår i koncernen ska stå på egna ben och inte ses som dotterbolag till Quiksilver.

Publicerad

Quiksilver Inc – moderbolaget till Quiksilver Roxy och DC Shoes – har bytt namn till Boardriders Inc. Anledningen är att de vill att alla varumärken ska vara lika mycket värda och att Roxy och DC inte ska ses som dotterbolag eller undervarumärken till Quiksilver.

Namnbytet kommer drygt ett år efter att Quiksilver genomgick sin rekonstruktion, en tid som den nya ledningen och de nya ägarna ägnat åt att minska kostnader i form av att minska personalen, stänga egna butiker, minska på lagret och satt upp en ny global organisation som bland annat innebar att Skate Out i Örebro gick från att vara distributör till att bli agent.

– Namnbytet av vårt företag innebär starten för ett nytt Boardriders . Våra anställda runt om i världen har byggt vår nya organisation sten för sten. Deras passion och outtröttliga arbet, tillsammans med lojalitet från våra kunder, leverantörer och partners, har gjort det möjligt för oss att slutföra omstruktureringsfasen och nu flytta fokus till tillväxt, säger Pierre Agnes, koncernchef för Boardriders . När vi fokuserar på tillväxt, anser vi att det är viktigt att alla tre av våra ikoniska varumärken får samma uppmärksamhet.

I höst kommer den första Boardridersbutiken med alla tre varumärken representerade öppna. Platsen blir Malibu i Kalfornien och fler liknande butiker lär följa.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

2 kommentarer

Jan.jonsson@future.se: Mycket förvånande att Marcus inte med ett enda ord, skänker alla leverantörer som fått ta stora avskrivningar av fordringar, en enda tanke. Istället nämner han att det inte är någon idé att ägarna...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842