Vans störst inom VF Corp.

Vans störst inom VF Corp.

Vans blev inte Årets Varumärke i Sportfack Gear Of The Year men de har ändå haft ett fantastiskt 2016. Och nu är de största sportmärket i VF Corp.

Publicerad

Vanity Fair Corporation är en jättekoncern inom mode med bland andra Lee, Wrangler och Rock & Republic. De äger också en hel del sportmärken som The North Face, Vans, Eastpack, Smartwool och Timberland. Länge har The North Face varit deras största sportmärke men 2016 gick Vans om och är nu störst i koncernen.

Vans hade en tillväxt förra året på sju procent och en omsättning på 20,8 miljarder kronor. Samtidigt backade The North Face med två procent och nådde en omsättning på 17 miljarder kronor. För VF:s hela avdelning inom outdoor och sport blev tillväxten två procent och den delen omsätter nu nästan 70 miljarder kronor vilket gör att sport idag är VF:s största segment.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

JO Sport tar över Blizzard och Tecnica

1 kommentar

LARSA: Vilken gång i ordningen är det som JO blir alpinleverantör igen sedan starten? Alla handlare ser igenom ”ännu en satsning” på nya alpinvarumärken som med all sannolikhet kommer upphöra att tas över...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842