Årets absolut skönaste colab

Årets absolut skönaste colab

Nike och Adidas kan dra fram vilken storstjärna som helst i nya colabs – de kommer ändå inte ens vara nära det samarbete som Prestige Eyewear precis avslöjat.

Publicerad

Deras colab är med de gamla sporthandlarna Ronald "Rulle" Söderhäll, Yngve Larsson och Torgny Bent. Samarbetet innebär en helt egen kollektion solglasögon under namnet Legends Of The Mountain, där delar av försäljningen går till stiftelsen Active Life Foundation som hjälper skadade idrottare tillbaka till ett aktivt liv.  

Torgny Bent har drivit sportbutik i Funäsdalen sedan 1971. Då var det Bents Skidbod som gällde och 1972 blev det även skidskola. 2007 sålde Torgny butiken till Ramundberget AB som idag driver butiken Top Sport vidare. Yngve Larsson har drivit sportbutiken Åre Skidsport  i Åre sedan 1967. En butik som han tog över av sin far Gustaf Larsson som startade den 1949. Butiken ägs och drivs idag av Yngves son Daniel Larsson. Rulle till sist har drivit sportbutik, skidskola och skiduthyrning i Sälen sedan 1979 och ses av många som Mr Lindvallen, Butikerna där butikerna är sålda och idag drivs av Skistar.

Prestige-glasögonen Legends Of The Mountain lanseras under våren och kommer främst säljas i fjällvärlden men även i andra utvalda butiker runt om i landet. 

 

 

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Future Eyewear Group
  • Telefon: 0303-24 33 30
  • Verksamhetsinfo: Future Eyewear Group är grossist av flera egna Svenska varumärken inom sol-, sport-, skid- och läsglasögon med landets mest heltäckande sortiment. Företaget har egen säljkår för att på bästa sätt serva våra kunder över hela landet. Direktleverans sker från eget lager i Kungälv strax norr om Göteborg.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

61 kommentarer

B Obo: @Theo Glöm inte att Svensk Teko industri och annan personalintensiv low-tech industri som skor och liknande avvecklades på goda grunder. Det gick inte att tjäna pengar på det och därför var det inte...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206