Personalcyklar med en ny affärsidé.

Personalcyklar med en ny affärsidé.

Mullsjöföretaget Personalcyklar levererar förmånscyklar till personal i privata företag. Verksamheten startade så sent som vid årskiftet men de första avtalen är redan undertecknade och flera är på väg.

Publicerad

Entreprenörerna Björn Ekholm och Anders Borse kom på idén att tillämpa samma koncept i cykelbranschen som fanns i slutet av 1990-talet för hemdatorer. Till sin förvåning upptäckte Björn och hans kompanjon dessutom att det inte fanns något företag som sysslade med uthyrning av förmånscyklar till privata företag.

- Vi såg att det fanns en win-win aspekt med vårt upplägg för alla parter. Vi samarbetar med cykelbutikerna som i sin tur får nya kunder samtidigt som leverantörerna kan sälja fler cyklar till handlarna, förklarar Björn Ekholm.

Förenklat bygger alltså affärsidén på att de anställda på ett företag kan få en plocka ut en förmånscykel. De anställda får ett löneavdrag varje månad och efter att avtalstiden är slut kan den anställda antingen köpa cykeln till ett reducerat pris eller lämna in den och kvittera ut en ny cykel.

Verksamheten har bara pågått i några månader men redan finns avtal med två stora företag och långt gångna förhandlingar med ytterligare 5-6 stycken arbetsgivare. Meningen är att Personalcyklar i framtiden ska ha kunder i hela landet.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!



Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206