Personalcyklar med en ny affärsidé.

Personalcyklar med en ny affärsidé.

Mullsjöföretaget Personalcyklar levererar förmånscyklar till personal i privata företag. Verksamheten startade så sent som vid årskiftet men de första avtalen är redan undertecknade och flera är på väg.

Publicerad

Entreprenörerna Björn Ekholm och Anders Borse kom på idén att tillämpa samma koncept i cykelbranschen som fanns i slutet av 1990-talet för hemdatorer. Till sin förvåning upptäckte Björn och hans kompanjon dessutom att det inte fanns något företag som sysslade med uthyrning av förmånscyklar till privata företag.

- Vi såg att det fanns en win-win aspekt med vårt upplägg för alla parter. Vi samarbetar med cykelbutikerna som i sin tur får nya kunder samtidigt som leverantörerna kan sälja fler cyklar till handlarna, förklarar Björn Ekholm.

Förenklat bygger alltså affärsidén på att de anställda på ett företag kan få en plocka ut en förmånscykel. De anställda får ett löneavdrag varje månad och efter att avtalstiden är slut kan den anställda antingen köpa cykeln till ett reducerat pris eller lämna in den och kvittera ut en ny cykel.

Verksamheten har bara pågått i några månader men redan finns avtal med två stora företag och långt gångna förhandlingar med ytterligare 5-6 stycken arbetsgivare. Meningen är att Personalcyklar i framtiden ska ha kunder i hela landet.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Didriksons går vidare med sin butiksbombmatta

2 kommentarer

Sören: Känns lika Ofräscht som Janne Gidenbratt för han spred sin havre obegränsat till klädesmodellerna ifrån början av 90-talet tills han flydde till Portugal med fru och barn för att slippa...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842