Sail Racing seglar på de stora haven

Joakim Berne i Sail Racings butik i Stockholm

Sail Racing seglar på de stora haven

Sverige och Norge är fortfarande Sail Racings stora marknader men allt de gör nu gör de med syfta att växa internationellt. Och i sommar smäller det på riktigt.

Publicerad

Svenska Sail Racing är mitt inne i en internationell satsning som omfattar stora saker som Americas Cup, Medelhavets största yachtklubb och World Match Racing Tour. Satsningarna är en del i varumärkets målsättning att vara förstahandsvalet för den internationella seglaren och startskottet gick för ett par år sedan då de blev leverantör av kläder till Oracles besättning i Americas Cup.

– Innan vi gick med i Americas Cup var det väldigt få som kände till oss utanför Skandinavien, nu är vi etablerade inom den internationella seglingen, säger Joakim Berne som är vd på Sail Racing. Engagemanget i Americas Cup kostar både mycket pengar och tid men det har varit helt avgörande för vår internationella tillväxt. Folk förstår att Oracle väljer det de tycker funkar bäst och det har öppnat dörrar för oss.

Det udda med Sail Racings internationella satsning är att de inte gör den för att få nya distributörer som kan sprida varumärket utan att planen är att största delen av exporten ska ske genom den egna e-handeln. Redan idag är USA största marknaden på deras sajt, för ett par år sedan stod USA bara för en liten del av försäljningen.

Förutom e-handel så ska exporten ske via via egna butiker samt ett fåtal återförsäljare i varje land som de rattar från kontoret i Göteborg.

Idag driver Sail Racing egna butiker i Stockholm och Göteborg plus en del säsongsbutiker på västkusten. Nästa steg är att öppna en egen butik i Palma på Mallorca.

– Mallorca är centrum för yachtsegling i Medelhavet och det var därför som vi gick in och blev partner till klubben Real Club Nautico de Palma och deras två stora regattor, säger Joakim. Vi kommer att ha stort fokus på Medelhavet de kommande åren för att växa i de regionerna, segling är oerhört stort där och vi ska bli det självklara valet för Medelhavets aktiva segling, allt från snabba katamaraner till superyachts.

Kläderna som besättningen på Oracles båt använder i Americas Cup.

Imagemässigt är det kolfiber, 50 knop och stenhård segling som gäller för Sail Racing och även om deras toppkollektion säljer bättre än de vågat gissa så är det casualkollektionen som står för volymen. Faktum är att vinterkollektionen är större omsättningsmässigt än sommarkollektionen trots att segling mestadels är en sommarsport.

– Idag är det faktisk modehandeln som är vår största försäljningskanal i Sverige, säger Joakim. Vi har bra försäljning i många sportbutiker också men i modehandeln är vi mer unika, som det kanske mest sportiga och mest funktionella i sortimentet. Jag tycker att vi har paketerat funktion på ett snyggt sätt och det gör att vi sticker ut.

I juni i år går finalen i Americas Cup på Bermuda. Det är ett av världens största sportevenemang och Sail Racing kommer att finnas på plats med deras containerbutik, i lokala butiker och i en stor butik i sponsorbyn.

– Det mest fantastiska i den utveckling som har skett de senaste åren är att finalen i Americas Cup inte ens har varit ännu, säger Joakim. Tack vare vår e-handel och sociala medier har vi kommit igång snabbt men det är i sommar det smäller på riktigt, det är då vi kommer att synas till fler än de riktigt inbitna. Det är då det börjar.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206