Jens Byggmark har en egen hjälm

Vår alpina stjärna Jens Byggmark har designat en egen hjälm åt Bliz. Och den liknar inte en traditionell alpinhjälm.

Bliz är ju hjälm- och glasögonsponsor till det svenska alpina landslaget och under det samarbetet så började de jobba extra nära med Jens Byggmark. Resultatet blev en egen design av nya hjälmen Epic.

Epic är en kombination av freeride- och racehjälm på så sätt att den har mer av ett freerideutseende med den lilla skärmen och mjuka öronskydd men samtidigt går det att snabbt koppla på en chinguard för att skydda ansiktet vid portåkning.

– Säkerheten är självklart viktigast i en hjälm och jag vill att min hjälm ska ha en bra passform och vara lätt, säger Jens Byggmark. Sedan är det viktigt med bra ljud eftersom balansen sitter i öronen och dämpas ljudet så försämras balansen. Många raceåkare gillar att friåka och nu räcker det med en hjälm för att göra båda delarna – det är bara att koppla bort chinguarden när träningen är över och du har en snygg freeridehjälm.

Jens variant av Epic går i starka färger och Jens såg ett liknande mönster på nätet av en amerikansk konstnär och tog fram sin egen version. 

Jens Byggmark har en egen hjälm
Bliz Epic kommer i svart, vitt och Jens Byggmarks färgglada variant.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Future Eyewear Group

    Future Eyewear Group är grossist av flera egna Svenska varumärken inom sol-, sport-, skid- och läsglasögon med landets mest heltäckande sortiment. Företaget har egen säljkår för att på bästa sätt serva våra kunder över hela landet. Direktleverans sker från eget lager i Kungälv strax norr om Göteborg.