Branschorganisationer träffades

Branschorganisationer träffades

Svenskt Sportforum har fått besök av sin finländska motsvarighet UVT (Urheilu-ja vapaa-aika tukkuliikkeet ). Under mötet diskuterades bland annat allmänna branschfrågor men också möjligheter till samarbete.

Publicerad

Den finländska organisationen UVT är idag enbart en leverantörsorganisation men med en strävan att bli en branschorganisation i likhet med Svenskt Sportforum. På grund av att den finländska och den svenska sportmarknaden ser lite annorlunda ut har inte intresset hos de enskilda återförsäljarna i Finland funnits att bli medlemmar i UVT.

- I Finland finns det av tradition ganska vattentäta skott mellan återförsäljarna, leverantörerna och tillverkarna.Vi har funderat på ett samarbete mellan de olika parterna men än så länge har de inte hänt så mycket på den fronten, säger Hanna Heikkilä, vd fö UVT.

Hanna Heikkilä besökte Stockholm tillsammans med Gunnar Enholm som är ordförande i UVT. I Finland har organisationen kommit långt med sin egna branschstatistik något som Svenskt Sportforum också har haft tankar om att förverkliga. UVT å sin sida var väldigt intresserade av det framgångsrika samarbete som Svenskt Sportforum har med sina medlemmar inom utbildning, event och inköpsdagar.

- Huvudskälet för Svenskt Sportforums existens är att erbjuda samverkan mellan dess medlemmar detta för att skapa tillväxt och lönsamhet i branschen. Kan vi göra det i Sverige så borde det finnas möjligheter till bra och spännande samarbeten med våra kollegor i Finland, konstaterade Claes Forsberg, vd för Svenskt Sportforum. 

Nästa gång träffas Svenskt Sportforum och UVT tillsammans med sina norska och danska kolleger under under ett Nordic Info-möte i Helsingfors i april.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842