Bärhandtag för längdskidor

Fastgrip är ett helt nytt svenskt bärhandtag för att förenkla bärandet av längdskidor. På ett par sekunder fäster man enkelt både skidor och stavar och bär sedan i ett smidigt plasthandtag. Fastgrip ryms utan problem i fickan under åkturen och fungerar som upphängning i förrådet. 


Bärhandtag för längdskidor
Krister Ruth

– Jag utvecklade Fastgrip eftersom jag själv var så sjukt trött på att mina skidor och stavar alltid for omkring och spretade åt alla håll, säger Krister Ruth, vd och uppfinnare. Men jag vet också hur liten och enkel en pryl måste vara för att få följa med ut i skidspåret och jag tycker faktiskt att Fastgrip uppfyller alla de krav man som åkare kan ställa.

Fastgrip består av ett plasthandtag med två stålben som kläms fast i skidornas bindning,  och på vardera sida om handtaget finns det utrymme att fästa stavarna. Bärhandtaget finns i två storlekar och passar alla moderna bindningar som finns på marknaden. Fastgrip är inte bara en bärhjälp utan det hjälper även till att hålla ihop och hålla ordning på skidor och stavar vid förvaring i till exempel garage, förråd och i takboxen. 

– Det har varit en fyra års lång utveckling, där nio olika prototyper har utvecklats med ett femtiotal olika små förändringar och ändlöst många timmar av testningar, säger Krister. Men nu är den äntligen här, måste nästan nypa mig i armen.  

Fastgrip finns i två varianter, en som passar skateskidor och klassiska längdskidor från 170 cm samt turskidor med bredd upp till 50 mm, samt en mindre som passar klassiska längdskidor från 130 – 170 cm.

 

Bärhandtag för längdskidor
Så här ser handtaget ut.