Var med och utse vinnarna i Gear Of The Year

Var med och utse vinnarna i Gear Of The Year

Finalisterna i Sportfack Gear Of The Year är klara. En samling oerhört fina produkter och varumärken. Kolla in vilka de är och var med och utse vinnarna.

Publicerad

Här är alla finalisteri Sportfack Gear Of The Year 2016. Var med och utse vinnaren genom att gå in och rangordna finalisterna i din ordning. Gör det direkt, eller åtminstone före 29 januari då undersökningen stänger.

Tack för hjälpen.

Produkten du kommer att förknippa med 2016. Bra försäljning och tidstypisk design är viktigast, men även hur väl produkten speglar årets trender spelar in.

Hoka One One Bondi
Efter att först ha varit skor som seriösa löpare skrattade åt har skrattet nu fastnat i halsen. Allt fler löpare, inte minst ultralöpare, har upptäckt fördelarna med tjocka, runda och väldämpade sulor. 2016 slog sulorna igenom och Hoka One One är märket som leder.

Madshus Terrasonic Intelligrip
Till den senaste skidsäsongen slog skinteknologin igenom på allvar hos konsumenterna. Runt fyrtio procent av alla längdskidor som såldes vintern 2015/16 var skidor med olika typer av skinteknologi. När vi frågade några av Sveriges största längdskidbutiker vilken storsäljaren varit kom svaret snabbt: Madshus Terrasonic.

Hydroflask
Det såldes vansinnigt många isolerande flaskor 2016. Trenden att ta med en metallflaska som håller drycken kall eller varm på turen, träningen eller i skidbacken har spridit sig till alla konsumenter, ung som gammal. Hydroflask var ett av de absolut populäraste varumärkena i Sveriges outdoorbutiker 2016.

 

Priset tilldelas ett varumärke som med hela sin kollektion, inte bara en enstaka produkt, ihop med marknadskampanjer placerat alla andra i skuggan.

Kari Traa
Kari Traa hade ett otroligt fint år försäljningsmässigt och varumärket syns precis överallt, både i butiker och med sin marknadsföring. Tar dessutom aktivt kvinnornas parti där kampanjen "Troll fighters" var ett bra grepp där varumärket slog tillbaka mot näthatare som riktat in sig på kvinnor.

Vans
Gammal är äldst: Vans tog 2016, samma år som de firade 50 år som varumärke, över tronen som det hetaste sneakermärket alla kategorier i Sverige. De har dessutom slagit igenom med skor och kängor för alla säsonger. VM i skate i Malmö som de var huvudsponsor för blev dessutom en succé för varumärket.

Cobra
Cobra är år efter år Sveriges bäst säljande golfmärke. Här tävlar Cobra nästan med sig själv och de senaste åren har de även lyckats nå de seriösa golfarna. Hos den breda massan har de länge varit favoriten.

 

För att vinna här gäller samma kriterier som för Årets varumärke. Med tilläggen att varumärket ska vara svenskt och att exportframgångar ger pluspoäng.

Extrem
Oavsett om det är Åka Skidor eller franska och tyska skidtidningar som testar Extremskidor så har 2016 inneburit toppbetyg i test efter test. Opinionskidorna är numera ett begrepp på de viktigaste skidmarknaderna. Åre Skidfabrik, som äger varumärket Extrem, tillverkar dessutom framgångsrikt skidor åt flera andra skidmärken.

Daily Sports
Varumärket har aldrig varit starkare än 2016. Inköpare för svenska golfbutiker säger att Daily Sports är varumärket de först väljer konfektion ifrån när det är dags att göra inköp. Nu har varumärket även breddat sig med satsningen på rena träningskläder.

Röhnisch
Fullt fokus på kvinnor har gett resultat. Röhnisch är även aktiva och framgångsrika i sin digitala satsning, både vad gäller varumärkets e-handel och i sin marknadsföring där de konsekvent fokuserar på och hjälper sin målgrupp.

 

En produkt som genom sitt nytänkande visar andra vilken väg de ska gå. Det kan vara ett nytt material, en ny konstruktion, ett nytt koncept eller en banbrytande design.

Treksta Handsfree
Supersmart lösning där en hjulkonstruktion inbyggd i skons hälparti automatiskt tajtar till skon när du rullar hjulet mot marken. En finurlig funktion för alla seniorer och andra med begränsade möjligheter att nå ner till skons snörning.

Sea To Summit X-pot
Experterna på kompakt och sinnrik outdoorutrustning, Sea To Summit, levererade 2016 ihopfällbara kastruller i olika storlekar. Smart lösning för alla vandrare som ständigt letar produkter som spar plats i packningen.

Northern Playground
Vem har inte längtat efter Northern Playgrounds långkalsongslösning? Genom två hellånga dragkedjor längs benens utsidor kan du nu enkelt ta av eller på dig underställsbyxorna utan att ta av dig skalbyxorna. Smidigt med stort S och full pott, Norge.

 

Ett varumärke som tagit marknaden med storm och snabbt etablerat sig hos konsumenterna. Märket får ha funnits på den svenska marknaden i max tre år.

CMP
Italienskt konfektionsvarumärke som verkade komma från ingenstans till att 2016 etablera sig som ett riktigt stort varumärke hos ingen mindre än Stadium. Det är tungt av en nykomling.

Cheapo
Cheapo designar billiga klockor men med massor av stil. Dessutom tar människorna bakom varumärket ställning mot rasism och nätmobbning. En nykomling som kombinerar entreprenörskap med mänsklighet helt enkelt.

Stellar Equipment
Årebaserat klädmärke med fokus på utförsåkning och som endast säljer via egna kanaler. Detta för att få ned priset och korta ledtiden till konsument. Har på kort tid hittat ut till skidåkare i alla nivåer.

 

Priset går till ett varumärke som går längre än andra för att lämna ett så litet avtryck i miljön som möjligt. Nytänkande, många olika delar och synlighet på marknaden premieras.

Capita
Snowboardmärke som i sin nya österrikiska fabrik tillverkar alla sina brädor med noll utsläpp. Elen kommer från den lokala floden Gail och alla rester tas till vara, till och med slipdammet, och blir till bland annat fjärrvärme som värmer husen i orten.

Vaude
Vaude har de senaste åren satt extremt höga miljömål på sig själv. Just nu är deras ryggsäckar och väskor till 94 procent PVC-fria. 79 procent av sommarkollektionen 2017 är Bluesigncertifierad. Alla uppnådda och framtida mål i företagets CSR-dokument redovisas öppet på deras webb. Inte konstigt att det familjeägda företaget 2015 utnämndes till Tysklands mest miljövänliga företag och fick ta emot pris av Angela Merkel.

Patagonia
Föregångarna inom miljöarbete går alltid sin egen väg. När världen shoppade loss i tidernas största Black Friday deklamerade Patagonia: Vi skänker summan av all försäljning denna dag till gräsrotsrörelser som arbetar för en hållbar utveckling. Det blev 10 miljoner dollar till miljöarbete världen över.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

17 kommentarer

Blinto ATL Vecka 8: Vore givetvis intressant med en granskning av både det ena och det andra inom branschen. Men faktum är att Sportfack består av 1 person, resten är mer eller mindre löst anknutna journalister, låt...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842