Skate Out blir agent istället för distributör

Skate Out blir agent istället för distributör

Skate Out förändrar sitt upplägg så att de blir agent för Quiksilver, Roxy och DC Shoes istället för att vara distributörer som tidigare. Förändringen gäller från 1 juli.

Publicerad

Efter 19 år som distributör för DC Shoes och två år för Quiksilver och Roxy kom Skate Out fram till att de var tvungna att förändra uppläget för att kunna bli konkurrenskraftiga gentemot butikerna. De tog en diskussion med Europakontoret och snart hade de kommit fram till en agentlösning som börjar gälla 1 juli, eller med höst- och vinterkollektionen rent praktiskt.

Förändringen innebär att Skate Out tar hand om allt som har med försäljningen att göra medan Quiksilver står för logistik, marknadsföring och ekonomi.

– Det handlar om att vi var tvungna att kapa kostnader och jobba med rätt saker för att kunna bli konkurrenskraftiga gentemot butikerna och våra konkurrenter, säger Skate Outs vd Charlotte Helmersson. Butikerna kommer inte uppleva så stora skillnader mer än att priserna sjunker med runt 15 procent och att betalningarna sker direkt till Quiksilver. Vår sälkår är densamma och vi kommer att få mer tid åt just försäljningen nu när leveranserna sker från Quiksilvers Europalager i Belgien. Förändringen kommer att gynna både våra återförsäljare och våra slutkonsumenter.

Johan Bergman, Charlotte Helmersson och Klas Jonsson är nöjda med lösningen att gå över till att bli agenter för Quiksilver, Roxy och Dc Shoes.

Quiksilver har gjort en hel del förändringar i ledningen av deras organisation i Europa det senaste året med både en ny vd och ny försäljningschef. Detta är en del av förändringsarbetet när koncernen fick nya ägare efter att ha hamnat i ekonomiska problem för ett år sedan.

– Det känns väldigt bra med de nya ägarna, säger Charlotte. Det känns som att de är betydligt mycket mer inriktade på att bygga varumärkena långsiktigt än att hela tiden öka volymerna som var fallet när de var börsnoterade. De är tydliga med att de inte vill överproducera och med förändringen att vi blir distributörer känns allt verkligen positivt.

För Skate Outs övriga varumärken inom främst skateboard fortsätter de att vara distributörer.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

8 kommentarer

Fredrik: Butiksanställda är väl bara en kostnad i dessa tider och ju mer erfarenhet och kunskap ju dyrare är dom så då är det ju behändigt att kunna göra sig av med dom på detta sätt. Ungefär som man tar...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842