Utvecklingen fortsätter hos 8848 Altitude

Utvecklingen fortsätter hos 8848 Altitude

Med ny vd, ny logo, ny nyckelprodukt och en ny affärsplan är 8848 Altitude redo att ta sig an framtiden och världen.

Publicerad

Jonas Peterson

Vi har tidigare berättat att 8848 Altitudes grundare Magnus Berggren klivit av från vd-rollen för att kunna fokusera mer på design. Ny vd är istället Jonas Peterson från Craft som har uppdraget att få varumärket att växa på exportsidan.

Nu har Jonas varit på bolaget i ett halvår och som alltid när det kommer in nytt folk ger det ena det andra. I det här fallet en ny logga, en ny nyckelprodukt och en ny affärsplan.

– Vi satte oss ner och pratade om vad vi vill att 8848 Altitude ska vara och stå för, berättar Jonas. Det blev en lång diskussion med många svar. Helt klart är att 8848 Altitude har sina rötter inom skidåkningen men att vi är mer än bara ett skidklädesmärke. Vi vill vara ett varumärke för hela året men för att inte bli spretiga ska vi hålla oss till aktiviteter på berget. Förutom skidåkning blir det vandring och cykling. Det är ur dessa aktiviteter vi ska forma varumärket.

Ur dessa diskussioner föddes också åtta riktlinjer om hur de ska förhålla sig till allt de gör:

 • De ska vårda sitt arv som bland annat rymmer kläder till den första lyckade Mt Everestexpeditionen.
 • Passionen till berget ska synas i allt de gör. Och att det är roligare att uppleva saker tillsammans.
 • De ska vara ett varumärke som värnar om planeten och ha ett miljötänk i allt de gör.
 • Detaljer är viktiga och energi ska läggas även på detaljer för att skapa en större helhet.
 • Designen har alltid varit ett signum för 8848 Altitude och så ska det vara även i fortsättningen. Bra design är en av styrkorna.
 • De ska värna om alla anställda i hela produktkedjan, CSR ska vara något verkligt och inte bara något de bockar av.
 • Produkter från 8848 Altitude ska ses som väldigt prisvärda och ge mer än kunderna förväntar sig.
 • Innovation har alltid varit viktigt för 8848 Altitude men de ska satsa ännu mer på innovation för att ta fram framtidens produkter.

 

Magnus Berggren

Gänget på 8848 Altitude hade under en tid funderat på att ta fram en ny logga, en symbol som de kunde bygga varumärket runt. Precis som Haglöfs landade i ett stilistiskt H och Peak Performance i ett P landade även 8848 Altitude i sin begynnelsebokstav. Eller rättare sagt sin begynnelsesiffra.

– Det blev en åtta och precis den åtta som vi använder oss av i våra blixtlås, berättar Magnus. Det känns som en naturlig utveckling och vi kommer att använda 8:an från och med höstkollektionen 2017. Hela namnet finns kvar på etiketter och hang tags men på bröstet på plaggen kommer det bara att vara en åtta framöver.

Under diskussionen med affärsplan och vad 8848 Altitude ska stå för pratade de också om vilket plagg som ska vara typiskt för varumärket.

– Hittills har vi mest varit förknippade med tjocka jackor och parkas och det är en produkt med ganska kort tid i butikerna, säger Jonas. Vi tittade på oss själva och såg att vi alla älskade våra tunna, fodrade jackor, de som vi kallar för multiliners. De är användbara från augusti till april och är redan storsäljare hos oss. Nu ska de bli vår nyckelprodukt och ökar antalet varianter rejält till hösten/vintern 2017. Med ultrasonic har vi dessutom hittat en teknik som kan ge våra plagg ett unikt utseende

 

Lätt vadderade jackor med dun eller syntetfyllning ska bli 8848 Altitudes nyckelprodukt.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842