Rekorbra handel i november

Rekorbra handel i november

Siffrorna för handeln i november visar att sporthandeln var en av de stora vinnarna. Snö, kyla och Black Friday gjorde att försäljningen ökade med hela 14,6 procent.

Publicerad

November är en viktig handelsmånad för hela detaljhandeln. Den är starten på julhandeln så en uppgång i november betyder mycket. När sporthandeln då ökar med 14,6 procent i november, efter en ökning på 8,5 procent samma månad förra året, så är det extremt bra.

Handelns Utredningsinstitut, HUI, menar att den stora uppgången är en kombination av snö och kyla i stora delar av landet i inledningen av november och Black Friday under lönehelgen i slutet av månaden. 

Handlare som vi har talat med berättade om ett mindre kaos när snön kom i början av november. Inte minst gällde det föräldrar som plötsligt insåg att barnen behövde varma kängor, overaller, mössor och annat för att klara en lekpark eller skolgård full med snö. Många handlare hade dessutom laddat för Black Friday med stora kampanjer som löpte hela veckan och inte bara över fredagen.

Bästa bransch under november var heminredning som ökade med 19,1 procent följ av skohandeln (+18,7 %), bokhandeln (+16,1 %) och därefter kom sporten med sina 14,6 procent.

Sett över helåret har sporthandeln ökat med 6,0 procent och de enda branscher som har gått bättre är bokhandeln (+10,1 %), optikerna (+8,3 %) och heminredning (+8,0 %). Som jämförelse har klädhandeln bara ökat med 1,7 procent i år och elektronikhandeln har backat med 0,2 procent.

 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842