Burton kommer med Step Onbindningar

Burton kommer med Step Onbindningar

I början av december släppte Burton på den ganska dåligt bevarade hemligheten att de har en ny step inbindning på gång. Eller Step On som de själva kallar den.

Publicerad

De första försöken med step-in bindningar till snowboards gjordes i slutet av 90-talet och då fanns det en uppsjö av olika modeller. Ingen av dem slog ordentligt och de klassiska bindningarna har helt dominerat sedan dess.

I fyra år har Burton jobbat med ett hemligt projekt där några av deras produktutvecklare helt enkelt fick kliva in i ett hemligt rum och inte komma ut förrän de hade utvecklat en ny typ av step inbindning. Med hjälp av 3D-skrivare har de testat otaliga lösningar och för ett år sedan var de framme vid en slutlig lösning som de har testat intensivt sedan dess och finjusterat. Terje Haakonsen sågs åka på bindningarna i Riksgränsen i våras och nu har de alltså släppt på bilder och låtit åkare utanför testgruppen prova systemet.

Skon ser ut som en vanlig sko förutom små piggar vid sidorna av tårna och en hake bak i hälen. Bindningen ser i sin tur ut som en helt vanlig bindning utan spännen. Bak i bindningen finns en skåra där du passar i haken i skon, när du sedan trycker ner foten fjädrar bindningen en del och du kan trycka i piggarna vid sidan av skon. Det funkar ungefär som en SPD-pedal på cykel och tar inte ens en minut att förstå hur det går till, det är väldigt enkelt.

 

Systemet kommer att finnas för test under Svenskt Sportforum Ski Intro i Vemdalen i slutet av januari eller kan ni höra av er till Burton i Sverige för att höra om möjligheten att testa.

Vill du redan nu höra vad andra tycker så kan du läsa den här artikeln.

Så här ser bindningen ut…

…och så här ser skon ut med sin dubbla Boasnörning.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: Burton
  • Telefon: 070-841 66 29
  • Verksamhetsinfo: Jake Burton Carpenter grundade Burton Snowboards från sin lada i Vermont år 1977 och har ägnat resten av sitt liv åt snowboardåkning. Sedan grundandet har Burton haft en viktig roll när det kommer till att få snowboardåkning att växa från en bakgårdshobby till en sport i världsklass genom att skapa banbrytande produkter, stödja ett team av åkare och sätta press på semesterorter att tillåta snowboardåkning. Idag designar och producerar Burton marknadsledande produkter för snowboardåkning och utomhusaktiviteter. Burton Snowboards är ledande när det gäller hållbarhet inom utomhus- och vintersportbranscherna och har som världens första snowboardföretag belönats med B Corporation®-certifieringen. Burton är privatägt av Donna Carpenter och har sitt huvudkontor i Burlington, Vermont i USA och kontor i Österrike, Japan, Australien, Kanada och Kina.
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206