Bauer rekryterar finsk talang

Hockeyjätten Bauer har skrivit ett flerårigt samarbetsavtal med den finländska supertalangen Patrik Laine. Han kommer att vara företagets ansikte utåt globalt när det gäller marknadsföringen av Bauer Vapor-produkterna.

Inte sedan Teemu Selänne har Finland producerat en liknande hockeytalang som Patrik Laine. Den blott 18-årige supertalangen debuterade i höst i världens bästa hockeyliga, NHL och har gjort det med besked. Han leder rookieligan och ligger samtidigt trea i den totala skytteligan med sina 17 mål. Hans fantastiska inledning på säsongen har fått både företagens och publikens intresse för Laine att växa.

Bauer-hockey var tidigt ute att uppmärksamma Laines egenskaper som målskytt. Företaget hjälpte bland annat Laine att hitta den rätta klubban redan innan säsongsstarten, en klubba som skulle passa hans snabba och explosiva skott. Tillsammans med Bauer kommer han nu att marknadsföra samtliga Bauer Vapor-produkter och också att delta i utvecklingsarbetet av produkterna. Som en Bauer-spelare blir han nu medlem i en exklusiv skara av spelare som bland annat Alexander Ovetchkin, Henrik Lundqvist och Patrik Kane.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Bauer Hockey

    Bauer Hockey är världens främsta designer, marknadsförare och tillverkare av hockeyutrustning. Företaget grundades i Kitchener, Ontario, i Kanada, 1927, då Bauer tog fram den första skridskon där en skena fästes på en känga, vilket kom att förändra hockeyn helt. Sedan dess har Bauer fortsatt utvecklingen av branschens mest eftertraktade produkter, däribland de oerhört framgångsrika produktserierna Supreme, Vapor och Nexus. Huvudkontoret för Europa inklusive säljorganisation för Skandinavien ligger i Göteborg. Leverans från lager i Borås.