Bra år för Röjk

Bra år för Röjk

Outdoorföretaget Röjk har haft ett fantastiskt år. Omsättningen har vuxit kraftigt och nu gör företaget också en ökad satsning på exportmarkanden.

Publicerad

Röjk är det lilla outdoorföretaget som kan glädjas åt siffror som de stora jättarna bara kan drömma om. Omsättningen har nämligen det senaste året ökat med hela 70 procent och deras produkter har sålt bra både på näthandeln och i de fysiska butikerna här hemma. Till exempel har deras limiterade barnkollektion, som är tillverkad av resttyger, snabbt hittat sin målgrupp. Dessutom är den nya barnkollektionen nästan helt igenom Bluesign-certifierad.

- Det är ett miljöarbete som vi fortsätter med. Vi vill producera så miljövänliga produkter som möjligt. Till exempel använder vi återvunnen ull i vår nya kollektion för hösten 2017, berättar Linus Zetterlund, marknadsdirektör på Röjk.

För nästa år snäpper företaget upp sin satsning också på exportmarkanden. Röjk har till exempel inlett ett samarbete med en distributör som ska ta hand om försäljningen i Tyskland, Österrike och Schweiz. Dessutom säljer produkterna bra också i Japan och Sydkorea. 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Granitbiten och Marmot går skilda vägar

11 kommentarer

Göran S: Det kan nämnas att varken Granitbiten eller ROSWI är distributör för de märken vi diskuterar. De är/var i bägge fallen agenter.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842